X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ένταση – αποδοκιμασίες κατά Λεβέντη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Έντονες αποδοκιμασίες και ένταση προκάλεσε η ομιλία του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Αυτό ξεκίνησε από τον χαιρετισμό του κ. Λεβέντη και αναγκάστηκε να διακόψει την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: διακόπτω εγώ τιμώ το συνέδριο γιατί η Ένωση Κεντρώων με το ΠΑΣΟΚ είμαστε συγγενείς.

Η οξεία κριτική που άσκησε ο Βασίλης Λεβέντης στις προηγούμενες ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο σώμα του Συνεδρίου. Έκανε ονομαστικές αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως και στον Κώστα Σημίτη και τις επιλογές τους.

Ανέτρεξε στο παρελθόν, αναφέροντας την δράση του στο ΠΑΣΟΚ το 1974 για να μπει το κόμμα στη Βουλή με περισσότερες ψήφους και απευθύνθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας:

Κύριε Γιώργο (Παπανδρέου) μας έβαλες στο μνημόνιο με ωραίο φόντο… με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από τους συνέδρους και συμπλήρωσε: Ο λόγος της κας Γεννηματά είχε πολλά συνθήματα λες και έψαχνε χειροκρότημα.

Επίσης, επέκρινε την κ. Γεννηματά, για την απόφαση της να μην υπερψηφίσει το νόμο για την απλή αναλογική, όπως και τον Κώστα Σημίτη που έβαλε την χώρα στο ευρώ.

Ο Γιάννης Κουτσούκος, πρόεδρος του Συνεδρίου, απάντησε τονίζοντας πως το Κίνημα Αλλαγής είναι φιλόξενο δημοκρατικό κόμμα και κίνημα. Ωστόσο, οι σύνεδροι δεν μπορούν να ανέχονται προσβολές.

Σχετικά Άρθρα: