X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Παρίσταναν τους ενοικιαστές και έκλεβαν ιδιοκτήτες

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, που συνελήφθησαν στις 2 Ιουνίου 2018, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Αγίας Παρασκευής, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Για την δράση τους, χρησιμοποιούσαν συνεργούς που αναζητούνται από την αστυνομία. Ο τρόπος που χρησιμοποιούσαν ήταν ο εξής:

Πήγαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων και ο ένας από την παρέα προσποιείτο τον υποψήφιο ενοικιαστή ακινήτου ή τον συντηρητή ανελκυστήρων. Με αυτό το πρόσχημα, έμπαινε στα σπίτια και αφού παρέσυρε τους ιδιοκτήτες των σπιτιών στη βεράντα ή στην κουζίνα προκειμένου να συζητήσουν αλλά φροντίζοντας παράλληλα να αφήσει ανοικτή την κυρία είσοδο, από την οποία εισέρχονταν οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης των ενοίκων, τα μέλη της σπείρας ερευνούσαν τους χώρους του σπιτιού και αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις κλοπών με την παραπάνω μέθοδο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

  • Βέλλιο Αντώνιο του Γεωργίου και της Αιμιλίας, που γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1991 στην Αθήνα.
  • Σαϊνόπουλο Ιωάννη του Μάριου και της Ιωάννας , που γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1996 στην Αθήνα.

Βέλλιος Αντώνιος του Γεωργίου και της Αιμιλίας, που γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1991 στην Αθήνα.

Σαϊνόπουλος Ιωάννης του Μάριου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε στις 4 Απριλίου 1996 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 12-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα: