X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τίτλοι τέλους για το Mega Channel

Το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο αποφάσισε με 6 ψήφους υπέρ και 3 κατά, να πέσει μαύρο στο Mega Channel, λόγω του ότι τα μέλη που πλειοψηφούσαν θεώρησαν ότι πρέπει να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του, αν και τρία από τα μέλη είχαν διαφορετική άποψη.

Το ΕΣΡ έκρινε ότι το Mega Channel ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός.


Η απόφαση του ΕΣΡ, λήφθηκε κρίνοντας ότι το Mega Channel ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός τηλεοπτικός σταθμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του μεγάλου καναλιού, θα προσφύγουν στο ΣτΕ, καθώς διαφωνούν με την εν λόγω εξέλιξη.

Η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης:

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του, σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ για την εν λόγω απόφαση, είναι ότι ο σταθμός λειτούργησε επί πολλά έτη, ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας, καθώς επίσης και το ότι δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων.

Το ΕΣΡ σύμφωνα με την τυπική διαδικασία, θα πρέπει να αναρτήσει ηλεκτρονικά στην Διαύγεια την απόφαση του και να την αποστείλει στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία με τη σειρά της θα ενημερώσει την Digea για να σταματήσει την εκπομπή του σήματος του καναλιού.

Ο μόνο τρόπος να αποτραπεί η διαδικασία, είναι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από την μεριά των ιδιοκτητών του καναλιού κατά της απόφασης του ΕΣΡ με παράλληλη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό θα μπορούσε να κερδίσει χρόνο για το κανάλι, τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της απόφασης από το ΣτΕ.

Το πάλαι ποτέ Μεγάλο κανάλι εγκαινιάστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1989 και βρέθηκε στον αέρα για πρώτη φορά, μετά από τέσσερις ημέρες.

Σχετικά Άρθρα: