X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κλειστοί αύριο Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας

Κλειστοί θα είναι αύριο Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, μετά από την απόφαση της ΚΕΔΕ, που αντιδρούν στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας):

Το Διοικητικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 π.μ, με αφορμή την ψήφιση, εκείνη την ημέρα, του Νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής στο οποίο συμπεριλαμβάνεται νομοθετική διάταξη που προβλέπει την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Αντικείμενο της συνεδρίασης θα είναι οι συνέπειες της ψήφισης της σχετικής διάταξης, στον προγραμματισμό χιλιάδων οικογενειών, στη λειτουργία των δημοτικών δομών, αλλά και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων.

Αύριο Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προηγηθεί στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και συγκέντρωση της ΚΕΔΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σκοπός των διοργανωτών της κινητοποίησης, είναι να παραδώσουν στη Βουλή χιλιάδες υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου, υποστηρίζοντας ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 25 Φεβρουαρίου 2018 19:49

Σχετικά Άρθρα: