X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Στην Αθήνα φτάνουν τα μέλη της σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα

Αναμένεται να φτάσουν στην Αθήνα σήμερα μέχρι το βράδυ, οι δύο συλληφθέντες Κολομβιανοί, μέλη της σπείρας που έκλεβε ιατρικά μηχανήματα από νοσοκομεία της Ελλάδας και τα πουλούσαν στο εξωτερικό σε πολύ μικρότερη τιμή από την αξία τους.

Πρόκειται για ένα 29χρονο και έναν 43χρονο, οι οποίοι θα φτάσουν στην Ελλάδα από την Ιταλία. Οι φωτογραφίες τους είναι από βίντεο, αμέσως μετά την κλοπή μηχανημάτων από το νοσοκομείο του Βόλου. Το υλικό έχει επεξεργαστεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, προκειμένου να φτάσουν οι Αρχές στην ταυτοποίηση και την σύλληψη τους.

Οι συλληφθέντες είναι Κολομβιανοί και εντοπίσθηκαν από τις ιταλικές αρχές. Σε βάρος τους, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Μάιο, ενώ παράλληλα στην Ελλάδα είχαν συλληφθεί τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

Η σπείρα ήταν καλά οργανωμένη με αρχηγό μία γυναίκα, που οργάνωνε τις κλοπές ιατρικών μηχανημάτων από πολλές χώρες της Ευρώπης. Η καταγραφή έχει γίνει από κάμερα ασφαλείας από πολυκατοικία που ήταν δίπλα στο νοσοκομείο του Βόλου, την ώρα που διέφευγαν από το νοσοκομείο. Όπως αποκαλύφθηκε είχαν πραγματοποιήσει κλοπές και σε νοσοκομεία της Λαμίας και της Λάρισας.

Τα δύο ενδοσκόπια που είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, όπως και τα άλλα δύο που είχαν κλαπεί από το νοσοκομείο της Λάρισας, εντοπίσθηκαν στην Κολομβία τον περασμένο Δεκέμβριο και επεστράφησαν στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.

Ο άνδρας με το καπέλο που βλέπουμε στη φωτογραφία είναι ο 29χρονος και αυτός που τρέχει είναι ο 43χρονος. Ο εντοπισμός και η σύλληψη τους έγινε μετά από κινητοποίηση της Interpol και οι συλληφθέντες θα συνοδεύονται από Ιταλούς αστυνομικούς όταν θα φθάσουν στο Ελευθέριος Βενιζέλος από το Μιλάνο, όπου και θα τους παραλάβουν Έλληνες αστυνομικοί.

Σχετικά Άρθρα: