X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κόντρα Μαξίμου και ΝΔ περί Πολωνοποίησης και εκφοβισμό της Δικαιοσύνης

Οι κυβερνητικοί κύκλοι πέρασαν στην αντεπίθεση και απαντούν με σκληρή γλώσσα στις αναφορές της Νέας Δημοκρατίας περί Πολωνοποίησης όσον αφορά κατηγορίες ανώτατου στελέχους της ΝΔ.

Οι αναφορές σε πολωνοποίηση, σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και κουκουλοφόρους μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται. αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κάνουν λόγο για διατεταγμένη μεθόδευση της κυβέρνησης και της Εισαγγελέως Διαφθοράς, δηλώνοντας ότι το από το επίμαχο έγγραφο του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI), δεν προκύπτει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο για τον κ. Σαμαρά.

Όσο για την πολυσυζητημένη Πολωνοποίηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι θα ξεκινήσουν κυρώσεις κατά της Πολωνίας, λόγω της άρνησης της Πολωνικής κυβέρνησης να αποσύρει τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Είναι πιθανό, να έχουν σαν συνέπεια ακόμα και την αφαίρεση δικαιώματος ψήφου της Βαρσοβίας, στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικά Άρθρα: