X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Νόμος για ωράριο στα μπαρ: Μουσική με μέτρο στο Κολωνάκι

Οι κάτοικοι του Κολωνακίου, μάλλον θα βρουν την ησυχία τους με τα καινούργια μέτρα που παίρνει ο δήμος Αθηναίων, προσπαθώντας να περιορίσει την άνευ ορίων και ωραρίων μουσική στα μπαρ, που συνεχώς αυξάνεται.

Περισσότερες από εβδομήντα επιχειρήσεις στην περιοχή του Κολωνακίου είχαν καταθέσει στην Κοινότητα αίτηση παράτασης μουσικής, αλλά το 60% περίπου, όχι μόνο παραβίαζε το ωράριο που ήταν νόμιμο, αλλά δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει αίτηση παράτασης. Το συμβούλιο της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Αθηναίων, αποφάσισε ομόφωνα για το νέο ωράριο μουσικής σε μπαρ, καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η νέα αυτή απόφαση, έχει τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2018 και είναι η εξής:

Στην περιοχή του Κολωνακίου, απαγορεύεται η μουσική στα μπαρ όλες τις καθημερινές μετά τις 12 τα μεσάνυχτα. Την Παρασκευή και το Σάββατο, δίνεται παράταση μιας ώρας και η μουσική επιτρέπεται μέχρι την 1 τα ξημερώματα. Η απόφαση του δήμου άρχισε να γίνεται πράξη, με την απομάκρυνση των παράνομων τραπεζοκαθισμάτων από τον πεζόδρομο στην οδό Τσακάλωφ.

Σύμφωνα με αστυνομική διάταξη του 1996 και βάσει των ωρών κοινής ησυχίας, οι ώρες που επιτρέπεται η μετάδοση μουσικής είναι μέχρι τις 10 το βράδυ την χειμερινή περίοδο και μέχρι τις 11 κατά την θερινή περίοδο. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν τηρείται γενικώς. Υγειονομική διάταξη δίνει την δυνατότητα να παραταθεί το ωράριο μουσικής μέχρι τις 3 τα ξημερώματα, μόνο όταν υπάρχει βεβαίωση από μηχανικό για την τήρηση συγκεκριμένων προδιαγραφών.

Δεκάδες πολίτες της περιοχής του Κολωνακίου είχαν κάνει μεμονωμένα καταγγελίες και μηνύσεις, αλλά και σύλλογοι κατοίκων του Κολωνακίου για την μουσική σε ακατάλληλες ώρες, όμως η ενόχληση εξακολουθούσε να υπάρχει. Η απόφαση για το ωράριο στην μουσική, αναμένει την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Η συζήτηση για το ωράριο μουσικής στο Κολωνάκι δεν μπορεί να γίνεται ερήμην των κατοίκων του. Η επιχειρηματικότητα έχει υποχρεώσεις και οφείλει να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών. Η συνύπαρξη οικονομικής ανάπτυξης και ποιότητας ζωής διασφαλίζεται με την ύπαρξη κανόνων, τον σεβασμό των οποίων ο δήμος Αθηναίων είναι αποφασισμένος να επιβάλει, απαντούν στις επικρίσεις κύκλοι του Δήμου Αθηναίων.

Η απόφαση για το ωράριο στο Κολωνάκι δεν αφορά στην λειτουργία των καταστημάτων, αλλά μόνο στη μουσική, ξεκαθαρίζουν κύκλοι του δημάρχου Αθηναίων, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή είδηση για απαγόρευση της μουσικής μετά τα μεσάνυχτα. Το νέο αυτό μέτρο αφορά στις οδούς Ιπποκράτους, από το ύψος της οδού Σκουφά, Σκουφά με Ομήρου, Ακαδημίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Μαρασλή, Αριστίππου, Κλεομένους, Ηλ. Ρογκάκου, Χερσώνος, Οκταβίου Μερλιέ και Ιπποκράτους.

Στην πλατεία Αγίας Ειρήνης που έχουν ήδη χαραχθεί διαγραμμίσεις, τώρα πρόκειται να χαραχθούν και στην πλατεία Κολωνακίου όπως και στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, ίσως οι διαγραμμίσεις να μην είναι από αισθητική άποψη ό,τι το καλύτερο, ωστόσο θα βοηθήσουν τους δημοτικούς αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους απέναντι στους μαγαζάτορες που αυθαιρετούν, ενώ θα ευαισθητοποιήσουν και τους πολίτες γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

Βλέπουμε λοιπόν τους κατοίκους του Κολωνακίου να έχουν πλέον ποιότητα ζωής και όχι κοσμοσυρροή, οχλαγωγία και θόρυβο, μιας και ο στόχος είναι απλά η εφαρμογή του νόμου που πρέπει να τηρείται από όλους.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 11 Μαρτίου 2018 14:15

Σχετικά Άρθρα: