X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Πρόεδρος Αποστράτων Στρατού: Μεγάλη κοροϊδία η τροπολογία αναδρομικών

«Άνθρακες ο θησαυρός». Τη φράση αυτή χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Βασίλης Ροζής για να χαρακτηρίσει τα όσα προβλέπονται στην τροπολογία σχετικά με τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια που κατατέθηκε στη Βουλή.

«Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία. Τα αναδρομικά είναι μέχρι τον Μάιο του 2016 οπότε τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου» πρόσθεσε ο κ. Ροζής, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Είναι ένα επίδομα γιατί δεν επανυπολογίζονται οι συντάξεις μας και δεν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε ο κ. Ροζής κάνοντας λόγο για «αποσπασματική αποκατάσταση που μας βρίσκει αντίθετους γιατί δεν εφαρμόζει τη νομιμότητα που μας είχαν υποσχεθεί».

Προαναγγέλλοντας νομικές αντιδράσεις, κατέληξε: «να σταματήσει ο εμπαιγμός, χίλιες φορές να μας πουν οτι δεν έχουν χρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι στη χτεσινή του ομιλία ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ότι «προχωράμε λοιπόν δια νόμου, στην απόδοση 820 εκατομμυρίων από αναδρομικές κρατήσεις που έγιναν στα χρόνια των μνημονίων και οι οποίες θα καταβληθούν, εις ό,τι αφορά τους ένστολους στο σύνολό τους μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης στο έργο καθενός και καθεμιάς».

Ειδικότερα, είπε ότι «το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή μετά την 21η Αυγούστου, μετά το τέλος των μνημονίων αφορά στην αποκατάσταση της αδικίας την οποία υπέστησαν άνθρωποι που ασκούν λειτούργημα σε αυτό τον τόπο. Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, δικαστικοί λειτουργοί, γιατροί, τα σώματα ασφαλείας, οι πυροσβέστες. Και φυσικά εκείνοι και εκείνες, που διαφυλάττουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα και υπερασπίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Ελληνικού Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας».

Πηγή: thestival.gr

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 8 Νοεμβρίου 2018 16:38

Σχετικά Άρθρα: