X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μαστιγώθηκε σωφρονιστικός υπάλληλος από κρατούμενους στον Κορυδαλλό

Σκάνδαλο με το περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα στις φυλακές του Κορυδαλλού, μεταξύ κρατουμένων και σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γεγονότα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη με έναν υπαρχιφύλακα των φυλακών, που εντόπισε σε καθιερωμένη έρευνα σε κελί τριών Αλβανών κρατουμένων στην πτέρυγα Γ΄, 250 κάρτες sim.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο υπαρχιφύλακας ενημερώθηκε από τον φύλακα που ήταν αρμόδιος στην ασφάλεια και το κλείδωμα των κελιών, ότι οι τρεις Αλβανοί των οποίων το κελί είχε ελεγχθεί αρνούνται να μπουν μέσα.

Ο υπαρχιφύλακας πήγε να δει τι συμβαίνει και οι τρεις κρατούμενοι που του είχαν στήσει ενέδρα, τον απείλησαν με μαχαίρι ο ένας, ενώ οι άλλοι δύο προχωρώντας ακόμη περισσότερο και τον μαστίγωσαν με αυτοσχέδιο μαστίγιο που ήταν φτιαγμένο από καλώδια.

Ο παραπάνω, φέρεται να ζήτησε βοήθεια μέσω ασυρμάτου σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αλλά οι συνάδελφοί του δεν ανταποκρίθηκαν λόγω φόβου. Σημειώνεται επίσης, ότι τον συμβούλευσαν να μην κάνει επίσημη αναφορά για το συμβάν, για να μην υπάρξουν αντίποινα.

Αναφερόμενη στον σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών η Ομοσπονδία, τον περιγράφει ως έντιμο, επαρκή και εργατικό. Επίσης, συνεχίζει ότι δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση, αλλά αντίθετα το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί.

Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 29 Μαΐου 2018 18:15

Σχετικά Άρθρα: