X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φάκελος με σφαίρα και επιστολή με απειλές στο Νίκο Κοτζιά

Επιστολή που περιείχε τυλιγμένη μία σφαίρα, εστάλη στις αρχές της εβδομάδας στο υπουργείο Εξωτερικών, έχοντας παραλήπτη τον ίδιο τον Νίκο Κοτζιά. Το επεισόδιο συνέβη μόλις λίγα 24ωρα πριν την επίσκεψη του υπουργού στα Σκόπια την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, η επιστολή αναφερόταν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα του Σκοπιανού, που έχει αναλάβει ο κ. Κοτζιάς.

Η επιστολή, έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να βρεθεί ο συντάκτης και ο αποστολέας. Όσο για την σφαίρα, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα μικρό βλήμα αντιαεροπορικού πυροβόλου όπλου.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως και η Δικαιοσύνη και διεξάγονται έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, δέχθηκε και πάλι απειλή για την ζωή του με ανώνυμη επιστολή και 3 σφαίρες που υπήρχαν μέσα, στην οποία ο αποστολέας ανέφερε ότι οι σφαίρες ήταν φυλαγμένες για τον κ. Κοτζιά.

Είναι η τρίτη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών απειλείται μέσω ανωνύμων επιστολών και σε αυτήν της 2ας Φεβρουαρίου, αναφέρθηκε στο σημείωμα ότι η κάθε σφαίρα αντιστοιχούσε σε κάθε τμήμα της Μακεδονίας.

Επίσης, ο ανώνυμος αποστολέας, είχε χρησιμοποιήσει χαρακτηρισμούς για τον υπουργό, όπως και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο, χαρακτηρίζοντας τον σκουλήκι.

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωση της καταδικάζει την επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι :

Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την απειλητική ενέργεια που δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς και καλεί την κυβέρνηση να διαλευκάνει άμεσα το απαράδεκτο αυτό περιστατικό.

Σχετικά Άρθρα: