X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κουφοντίνας: Νέα άδεια 6 ημερών για τον Λουκά της 17 Νοέμβρη

Νέα άδεια έξι ημερών εκ των οποίων οι δύο μέρες είναι οδοιπορικά, πήρε ο Δημήτρης Κουφοντίνας από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου που κρατείται το τελευταίο διάστημα. Η άδεια του, θα αρχίζει από σήμερα Κυριακή 28 Οκτωβρίου και θα λήξει την Παρασκευή.

Ο πολυισοβίτης για την υπόθεση της 17Ν, είχε κάνει νέο αίτημα για χορήγηση αδείας στις αγροτικές φυλακές Βόλου, το οποίο και εγκρίθηκε όπως προβλέπεται από το νόμο. Το συμβούλιο των φυλακών ενέκρινε την άδεια, λόγω του ότι ο ισοβίτης Κουφοντίνας είχε τηρήσει τους όρους των αδειών που έχει πάρει μέχρι στιγμής, όπως επίσης και ότι πληροί τις προϋποθέσεις.

Το διάστημα της αδείας του, ο 11 φορές καταδικασμένος σε ισόβια Κουφοντίνας θα το περάσει στο σπίτι του στο Βαρνάβα. Οι άδεις που έχουν χορηγηθεί στον κρατούμενο, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις πρεσβείες ξένων χωρών, όπως και στους συγγενείς του θυμάτων της 17 Νοέμβρη.

Σημειώνεται, ότι τελευταία υπέβαλλε και ο Σάββας Ξηρός αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης σύμφωνα με το νόμο Παρασκευόπουλου και ισχυρίζεται λόγους υγείας. Υπενθυμίζεται ότι, ο Ξηρός αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας εξαιτίας έκρηξης του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στα χέρια του στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2002 και αυτό ήταν το γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του και υπήρξε η θρυαλλίδα για την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 3 Ιουνίου 2019 19:20

Σχετικά Άρθρα: