X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Νέα άδεια δύο ημερών παίρνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας από αύριο

Με νέα διήμερη άδεια βγαίνει αύριο από τις φυλακές Κορυδαλλού το μέλος της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας. Η άδεια του, χορηγείται μετά την συμπλήρωση του χρονικού ορίου που προβλέπεται από την προηγούμενη άδεια που είχε πάρει.

Αύριο στις 09:00 το πρωί ο βαρυποινίτης Δημήτρης Κουφοντίνας που είχε δικαστεί 11 φορές σε ισόβια θα περάσει τις πόρτες εξόδου των φυλακών και θα επιστρέψει μετά από 48 ώρες, δηλαδή την Κυριακή το βράδυ στις 09:00.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η άδεια του χορηγείται σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών και με περιοριστικούς όρους, όπως η υποχρεωτική διαμονή του στο σπίτι του στον Βαρνάβα υπό αστυνομική προστασία και την παραμονή του εντός των ορίων του Δήμου Βαρνάβα. Επίσης υποχρεωτική θα είναι και η εμφάνιση του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής δύο φορές την ημέρα.

Ο Κουφοντίνας μετά την καταδίκη του, είχε πάρει την πρώτη του άδεια από τις φυλακές του Κορυδαλλού τον Νοέμβριο του 2017. Το γεγονός αυτό, είχε προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, αλλά και την έντονη δυσαρέσκεα των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Νέα άδεια εξόδου για τον Κουφοντίνα.

Ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για την προηγούμενη 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ πριν από λίγες ημέρες, λέγοντας πως θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων. Τόνισε ότι, σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων.

Γιάννης Τσιρώνης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1, εξέφρασε την αντίθεση του στην απόφαση να δοθεί δεύτερη άδεια στον Κουφοντίνα.«Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Δήλωσε, Εμένα προσωπικά ως άνθρωπο με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας.

Παράλληλα την αντίθεση τους έχουν εκφράσει η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, που ισχυρίζεται ότι ο Κουφοντίνας δεν έχει ζητήσει ποτέ συγνώμη για την δολοφονία του πατέρα του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.

Ο Παύλος Μπακογιάννης με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Το Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον εισαγγελέα των φυλακών, το διευθυντή του καταστήματος και την αρχαιότερη κοινωνική λειτουργό, δέχθηκε σχετική πρόταση και από τον δεύτερο αρμόδιο εισαγγελέα Αλέξανδρο Σπιλιώτη. Ο κ. Σπηλιώτης, που προήδρευσε του Συμβουλίου, συναίνεσε στη χορήγηση άδειας, όπως και πριν από δύο μήνες ο έτερος εισαγγελέας των Φυλακών, Δημήτρης Σαββαΐδης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα όσον αφορά τους βαρυποινίτες, δικαιούνται άδειας εφόσον έχουν συμπληρώσει οκτώ χρόνια κράτησης χωρίς πειθαρχικά παραπτώματα και δεν εκκρεμούν σε βάρος τους άλλες υποθέσεις. Για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα της πράξης για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές.

Ντόρα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην διάρκεια της ακρόασης που είχε για να εξασφαλίσει την πρώτη άδεια, εξέφρασε την επιθυμία του να επανασυνδεθεί με την οικογένεια του και να φροντίσει τα μελίσσια του.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 5 Ιουνίου 2019 01:51

Σχετικά Άρθρα: