X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κουφοντίνας: Απεργία πείνας, δεν του δίνουν νέα άδεια από τις φυλακές

Ο πολυισοβίτης της 17Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε απεργία πείνας από σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι, γιατί απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα του για νέα άδεια από τις φυλακές.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, αρνήθηκε για μια ακόμη φορά την χορήγηση αδείας στον αρχιεκτελεστή, ο οποίος δεν έχει ζητήσει ακόμα συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων του. Σύμφωνα με την συνήγορό του Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Κουφοντίνας έχει το δικαίωμα και θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπέρ της χορήγησης της άδειας τάχθηκαν τα άλλα δύο μέλη του συμβουλίου της φυλακής. Υπενθυμίζεται, ότι οι δικαστικές αρχές, είχαν αρνηθεί για πρώτη φορά την άδεια από τις φυλακές του Κουφοντίνα και τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Λουκάς της 17 Νοέμβρη, είχε πάρει έξι άδειες πριν την πρώτη άρνηση και τήρησε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

Σημειώνεται, ότι οι προηγούμενες χορηγήσεις αδειών στο Δημήτρη Κουφοντίνα, εκτός από την οργή που είχαν προκαλέσει στους συγγενείς των θυμάτων του, αντέδρασαν με ανακοινώσεις τους και οι πρεσβείες χωρών που είχαν θύματα από τη δράση της 17 Νοέμβρη. Οι χώρες αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Τουρκία.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 3 Ιουνίου 2019 18:42

Σχετικά Άρθρα: