X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Νίκος Κούκλατζης: Έγινε εφιάλτης μας ο χρόνος που έχει παγώσει

Ο Νίκος Κούκλατζης, πατέρας του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη που κρατείται στις φυλακές της Αδριανούπολης μαζί με τον Άγγελο Μητρετώδη από την 1η Μαρτίου 2018, μιλάει στο Έθνος για το μαρτύριο της αναμονής που ζει εκείνος και η μητέρα του Δημήτρη όλο αυτό το διάστημα.

Έχουν περάσει 47 ημέρες που οι Τούρκοι κρατούν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς φυλακισμένους και ακόμη δεν υπάρχει κάτι που να δίνει ελπίδες και λύση στον εφιάλτη των γονιών των δύο αξιωματικών που περνάνε δύσκολες στιγμές περιμένοντας.

Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης, λέει ο Νίκος Κούκλατζης, συμπληρώνοντας για τα δύο παιδιά ότι ευτυχώς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Η απάντηση που παίρνει ο πατέρας του Δημήτρη από τους Τούρκους Χακάν Γιαλτσιντούκ και Σελίν Οζέλπου, που είναι συνήγοροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και χειρίζονται την υπόθεση, είναι η εξής:

Η δικογραφία θα συμπληρωθεί και θα αποδοθούν κατηγορίες στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σε εύλογο χρονικό διάστημα, σημειώνουν οι Τούρκοι συνήγοροι.

Αυτό που του παρηγορεί είναι ότι τα παιδιά δείχνουν ψυχραιμία και με γενναιότητα περιμένουν να περάσει ο καιρός για να γυρίσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Κούκλατζη, περνούν τις μέρες τους με διάβασμα και οι Τούρκοι, ευτυχώς τους φέρονται καλά:

Τα παιδιά, κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζατζάκη αλλά και τους Νταν Μπράουν. Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί, δεν έχουν παράπονο, είπε ο πατέρας του στρατιωτικού.

Παρόλο που οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη βλέπουν τον γιο τους κάθε Παρασκευή, δεν παύουν να ανησυχούν, γιατί ζουν με την αβεβαιότητα του να μην γνωρίζουν πότε θα φύγουν τα παιδιά από τις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση, λέει ο κ. Κούκλατζης.

Ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης, έχουν κουράγιο και δεν το βάζουν κάτω, γιατί δεν ξέρουν πόσο θα κρατήσει αυτή η διαδικασία από την πλευρά της Τουρκίας, που φαίνεται πως επέλεξε να τους κρατήσει όσο μπορεί περισσότερο. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος τους, είναι κάτι που δίνει κουράγιο στους ίδιους και τους γονείς τους.

Σχετικά Άρθρα: