X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κουβέλης: Δεν είμαι υπουργός του Καμμένου, αναφέρομαι στον πρωθυπουργό

O Φώτης Κουβέλης, μετά την έντονη κριτική και τα πυρά που έχει δεχθεί για την αποδοχή της πρότασης του πρωθουργού και την ανάληψη των καθηκόντων του σαν αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έκανε δηλώσεις σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Δεν είμαι υπουργός του κ. Καμμένου. Βεβαίως με τον κ. Καμμένο συνεργάζομαι και η συνεργασία αυτή σε καμία περίπτωση, όπως και η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝ.ΕΛΛ., δεν σημαίνει εκχώρηση ούτε της πολιτικής ούτε της ιδεολογικής ταυτότητας. Ούτε της δικής μου, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε του κ. Καμμένου. Προσπαθούμε για το ωφέλιμο και χρήσιμο για την προσπάθεια της χώρας, επεσήμανε χαρακτηριστικά o κ. Κουβέλης.

Σχετικά με το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

Η υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον των δικαστικών αρχών της Τουρκίας. Μέχρι στιγμής το αποδιδόμενο ποινικό αδίκημα είναι η παράνομη είσοδος σε απαγορευμένη περιοχή. Πρόκειται για συγκεκριμένες συνθήκες που οδήγησαν του δύο στρατιωτικούς να μη μπορούν να βρουν τη σωστή πορεία και να χαθούν μέσα στον χιονιά και στη χαμηλή νέφωση. Τώρα η υπόθεση βρίσκεται στο ΥΠΕΞ, δηλαδή στις διπλωματικές και άλλες ενέργειες που γίνονται.

Η Τουρκία θέλει να οξύνει τα πράγματα, αν και εκτιμώ ότι μέχρι εκεί θα είναι οι ενέργειές της. Είναι το αποτέλεσμα μιας γενικότερης στάσης που επιδεικνύει και στον χώρο του Αιγαίου αλλά και με την ΑΟΖ στην Κύπρο, υποστήριξε στη συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής άμυνας.

Σε ό,τι αφορά την αιτίαση που διατυπώνεται, να επαναλάβω ότι η άρνηση της ΔΗΜΑΡ και η δική μου να συμβάλουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία. Επρόκειτο για μια βαθύτατα πολιτική επιλογή που υπερψήφισε το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ με τεράστια πλειοψηφία, ώστε να μη συμπράξουμε στην εκλογή Προέδρου, σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Σχετικά Άρθρα: