X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κρήτη: Βγήκε από την εντατική ο 28χρονος που πνίγηκε με σουβλάκι

Μετά από ένα μήνα και δίνοντας μεγάλη μάχη για τη ζωή του με τη βοήθεια των γιατρών, βγήκε από την εντατική του Βενιζέλειου νοσοκομείου ο 28χρονος νεαρός που πνίγηκε με σουβλάκι στις Μοίρες της Κρήτης.

Ο 28χρονος άνδρας είχε πάει με την παρέα του σε σουβλατζίδικο της περιοχής του και την ώρα που έτρωγε σουβλάκι στραβοκατάπιε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει αναπνοή. Επικράτησε πανικός και όσοι βρέθηκαν κοντά του προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες ενώ ειδοποιήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσαν διασώστες οι οποίοι προσπάθησαν να τον επαναφέρουν και ο νεαρός μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου εισήχθη αμέσως στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο εντατικολόγο της ΜΕΘ κ. Βολακάκης μίλησε στο neakriti.gr και δήλωσε ότι: «Στον 30χρονο έχει αφαιρεθεί η τραχειοστομία και έχει ανακτήσει πλήρως τις αισθήσεις του. Στις 31 Οκτωβρίου βγήκε από την ΜΕΘ, μεταφέρθηκε στην παθολογική και από 2 Νοεμβρίου νοσηλεύεται στην καρδιολογική του νοσοκομείου».

Η εξέλιξη της πορείας του νεαρού ασθενή, πλημμύρισε με χαμόγελα αισιοδοξίας τους δικούς του ανθρώπους που όλο αυτό διάστημα ήταν συνεχώς από πάνω του και περιμέναν εδώ και εβδομάδες να ακούσουν μία ευχάριστη είδηση η οποία ήρθε μετά από 3 και πλέον εβδομάδες.

Αίσθημα ικανοποίησης εκτός από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, υπάρχει και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ του Βενιζελείου οι οποίοι και τον παρακολουθούσαν συνεχώς όλο αυτό το διάστημα.

«Ήταν μεγάλη για μας χαρά να βοηθήσουμε αυτόν τον νέο άνθρωπο να καταφέρει να ανακτήσει την υγεία του και με δεδομένο ότι ο ασθενής αυτός ήρθε στο νοσοκομείο με βαρύ ιστορικό.Λόγω της πνιγμονής από το ξένο σώμα υπήρχε κίνδυνος να εμφανίσει υποξενική εγκεφαλοπάθεια αλλά ευτυχώς με την βοήθεια του ιατρικού προσωπικού αποφεύχθηκε αυτή η δυσάρεστη επιπλοκή. Ενώ καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και το περιβάλλον του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βολακάκης και πρόσθεσε : «Το αποτέλεσμα ήταν θετικό και εμείς οι γιατροί της ΜΕΘ αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που αυτός ο νέος άνθρωπος κατάφερε να σταθεί στα ποδιά του μετά από αυτήν την περιπέτεια της υγείας του», δήλωσαν.

Πλέον ο ίδιος δεν αποκλείεται να πάρει εξιτήριο πολύ σύντομα από το νοσοκομείο , εφόσον φυσικά το επιτρέψει η υγεία του και οι γιατροί που τον παρακολουθούν, δίδοντας έτσι και οριστικό τέλος στην περιπέτεια του.

Σχετικά Άρθρα: