X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Κύπρος: Ανατροπή στο άγριο έγκλημα στο Στρόβολο της Λευκωσίας

Το διπλό φονικό που συγκλονίζει την κοινωνία της Κύπρου, το οποίο διαπράχθηκε στο σπίτι τους στην οδό Ζαλόγγου 7, στο Στρόβολο της Λευκωσίας τα χαράματα της Πέμπτης με θύματα έναν 60χρονο καθηγητή με την 59χρονη σύζυγο του που ήταν τραπεζική υπάλληλος και εντοπίστηκαν νεκροί στο υπνοδωμάτιο τους.

Ο 60χρονος, δέχθηκε 30 χτυπήματα στην καρδιά και στον πνεύμονα και η 59χρονη 9 μαχαιριές στην καρωτίδα. Οι δράστες τους έπιασαν κυριολεκτικά στον ύπνο στις 01:45 τα χαράματα, αφού τους κατάφεραν απανωτές μαχαιριές ενώ κοιμούνταν, με χασαπομάχαιρο.


Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου τα δυο θύματα έχουν αμυντικά τραύματα στο χέρι αφού μετά τα πρώτα χτυπήματα ξύπνησαν και προσπάθησαν να αμυνθούν χωρίς όμως να έχουν καμιά τύχη.

Οι έρευνες για την άγρια δολοφονία έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Ο άνδρας και η σύζυγός του βρέθηκαν μαχαιρωμένοι στο κρεβάτι τους, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Στη μαρτυρία του ο 15χρονος γιος τους, είπε στους αστυνομικούς, ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και του είπαν ότι δεν θα του κάνουν κακό και τον άφησαν να φύγει. Εκείνος τότε έτρεξε σε γειτονικό σπίτι να ζητήσει βοήθεια.

Από τις αρχικές έρευνες πάντως, προέκυψε ότι δεν υπάρχει ίχνος παραβίασης από οποιαδήποτε είσοδο στην οικία, γεγονός που αντικρούει την κύρια μαρτυρία. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι η αστυνομία ενημερώθηκε γύρω στις 01:45 τα ξημερώματα ότι υπήρχαν δύο τραυματίες στην οδό Ζαλόγγου στη Λευκωσία. Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι δύο πρόσωπα ήταν νεκρά, 59 και 60 χρονών, ανέφερε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε επίσης, ότι η αστυνομία εξετάζει εγκληματική ενέργεια και ότι υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι. Η σκηνή έχει ήδη αποκλειστεί. Παραλαμβάνονται τεκμήρια και βεβαίως άρχισε από την πρώτη στιγμή να διερευνά αυτή την σοβαρή υπόθεση.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη βάση κάποιων πληροφοριών εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και βεβαίως θα προχωρήσουν οι ανακριτές ώστε να γίνουν όλες οι εξετάσεις και οι ενέργειες για την αξιολόγηση και των τεκμηρίων. Στη βάση της εξέτασης της σκηνής και της παραλαβής τεκμηρίων, τουλάχιστον προκαταρκτικά, υπάρχουν κάποιες αρχικές ενδείξεις, είπε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας ανέφερε ακόμη, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις όταν διερευνάται μια τέτοια υπόθεση προχωρούμε έτσι ώστε στη βάση μαρτυριών και της αξιολόγησης καταθέσεων που άρχισαν να λαμβάνονται να προχωρήσει η διερεύνηση αυτής της υπόθεσης.

Στη σκηνή δεν έχουν εντοπιστεί ρούχα, ενώ απόψε ή αύριο το πρωί ο 15χρονος γιος του άτυχου ζευγαριού αναμένεται να δώσει εκ νέου κατάθεση στους ανακριτές του ΤΑΕ, όπως εντός των επόμενων ωρών, αναμένεται να κληθούν στο ΤΑΕ και διάφορα πρόσωπα για να δώσουν κατάθεση για το ειδεχθές έγκλημα και οι ανακριτές της υπόθεσης θα βάλουν στο μικροσκόπιο των ερευνών τους και κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής.

Η νεκροψία -νεκροτομή, η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από αιχμηρό αντικείμενο που προκάλεσε πολλαπλές θλαστικές ρήξεις οργάνων.

Σχετικά Άρθρα: