X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

ΔΝΤ: Λαγκάρντ – Αναγκαία η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο παραγωγική. Τόνισε και επανέλαβε, ότι είναι αναγκαία η επιτάχυνση των αποφάσεων για το ελληνικό χρέος, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνάντησης στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών.

Ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Πολ Τόμσεν, συμμετείχε στη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη, αλλά δεν έγιναν δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης.

Αναλυτικά η δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ:

Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε την αναγκαιότητα και σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης συζήτησης για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, διότι και τα δύο είναι καίρια για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών της Ελλάδος και τη διάθεση της χρηματοδότησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σημείωσε η Λαγκάρντ.

Σχετικά Άρθρα: