X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ιταλία: Ανήλικος ο δράστης του κλαμπ Lanterna Azzurra-Τι ήταν το σπρέι

Ακόμα συγκλονισμένη βρίσκεται η Ιταλία, από την τραγωδία που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής προς Σάββατο στην πόλη Κορινάλντο κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας, σε συναυλία του διάσημου ράπερ Sfera Ebbasta και η κατάληξη ήταν να χάσουν τη ζωή τους 6 άνθρωποι και να τραυματισθούν εκατόν είκοσι.

Διπλή γραμμή έρευνας

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα ilsole24ore.com, ο δράστης έχει εντοπιστεί και ταυτοποιηθεί. Πρόκειται για ανήλικο, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα και δεν έχει ακόμη καταχωρηθεί στο μητρώο των υπόπτων, όπως εναντίον του δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες. Η υπόθεση του τι συνέβη στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές πρέπει ακόμη να εξεταστεί, διότι ο ανήλικος αναφέρθηκε από ορισμένους μάρτυρες, αλλά δεν υπάρχουν τα βίντεο ή οι φωτογραφίες ώστε να πιστοποιήσουν το γεγονός.

Αυτό είναι το πρώτο μέτωπο της έρευνας, ενώ από η άλλη περιλαμβάνει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για πολλούς παρόχους, οι οποίοι έχουν παραβιάσει τους κανόνες ασφαλείας. «Πρόκειται για 680 εισιτήρια που πουλήθηκαν και έπρεπε να μην ξεπεράσουν τα 500. Η χωρητικότητα της αίθουσας συναυλιών είναι για 459 άτομα και όχι για 1.400, σε δύο δωμάτια στο ισόγειο, ενώ το υπόγειο δεν θα χρησιμοποιείτο», εξηγεί ο διοικητής των καραμπινιέρων της Ανκόνα, Κρίστιαν Καρόζα.

Εν τω μεταξύ, το βράδυ του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου, δύο νυχτερινά κέντρα στην επαρχία του Σαλέρνο, έχουν προσωρινά κλείσει ενώ επρόκειτο να φιλοξενήσουν δύο παραστάσεις με DJ. Και στις δύο περιπτώσεις οι καραμπινιέροι, έχουν βρει την παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων περισσότερο από ό,τι επιτρέπεται, καθώς και άλλες παραβάσεις. Οι κάτοχοι των κέντρων, έχουν τιμωρηθεί για 18 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού DJ, Μάρκο Τσετσίνι, ο οποίος είναι και ο γιος ενός από τους διευθυντές του κλαμπ, δήλωσε ότι το σπρέι που ψεκάστηκε την τραγική βραδιά στο κλαμπ Lanterna Azzurra, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί πανικός να να κλέψουν κοσμήματα από τους θαμώνες.

Από τους 120 τραυματίες που ποδοπατήθηκαν, οι 7 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Ανκόνα εκτός εντατικής και σε «σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τους γιατρούς.

Μεταξύ αυτών, ένας 15χρονος νεαρός βγήκε από την υποστήριξη αναπνευστήρα και άρχισε να αναπνέει ανεξάρτητα. Οι συνθήκες των δύο άλλων αγοριών που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, είναι επίσης σταθερές.

Σχετικά Άρθρα: