X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μέλη της ασφάλειας έσυραν διαδηλωτή να μην πλησιάσει τον Τσίπρα- Vid

Επεισόδιο σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Λευκάδα, όπου εγκαινίασε το νέο νοσοκομείο της πόλης την Κυριακή 12 Μαίου, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα.

Σύμφωνα με καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας, μέλη της ασφάλειας απομάκρυναν τον εκπαιδευτικό και μέλος της Πρωτοβουλίας Μιχάλη Μαραγκάκη με τη βία από το σημείο που θα παρευρισκόταν ο πρωθυπουργός, σέρνοντας τον για αρκετά μέτρα.

Ο κ. Μαραγκάκης, έφτασε στο νοσοκομείο γύρω στις 10.30, όπου περίμενε και άλλα μέλη για να ξεδιπλώσουν το πανό που είχε μαζί του. Εκεί τον σταμάτησε η ασφάλεια και αφού του ζήτησαν την αστυνομική του ταυτότητα, τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων, όπου και κρατήθηκε μία ώρα.

Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί, και μετά το τέλος της δράσης, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου βρισκόταν και ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποιο μαγαζί. Εκεί, τον περικύκλωσαν οι άνδρες της ασφάλειας ζητώντας του να απομακρυνθεί.

Ο καθηγητής αρνήθηκε και εκείνοι άρχισαν να τον σπρώχνουν και βάζοντας τα χέρια τους στις μασχάλες του τον έσερναν για αρκετά μέτρα. Ο Μιχάλης Μαραγκάκης διαμαρτυρήθηκε και τους επισήμανε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας και της έκφρασης. Όταν τον άφησαν, σηκώθηκε και φωνάζοντας δυνατά διαμαρτυρήθηκε για τις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό:

Σχετικά Άρθρα: