X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λέρος: Σταματούσαμε να κακοποιούμε τα παιδιά μας μόνο όταν έκλαιγαν

Αποτροπιασμό και φρίκη δεν προκαλεί μόνο το γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης επί χρόνια των τριών παιδιών από τους γονείς τους, αλλά και η ομολογία των δύο γονιών τεράτων στη Λέρο.

Βγαίνοντας από τον ανακριτή, είχαν σκυμμένα τα κεφάλια τους και καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Μέχρι στιγμής, δεν έδειξαν κανένα ίχνος μεταμέλειας και ήταν και οι δύο ψυχροί στις καταθέσεις που έδωσαν κατά τη διάρκεια της απολογίας τους.

Εκτός από την σεξουαλική κακοποίηση, τα παιδιά έπεφταν και θύματα ξυλοδαρμού από τον μόνιμα μεθυσμένο πατέρα, κάτι που είχε απασχολήσει την Αστυνομία αλλά και τους κατοίκους και στο παρελθόν.

Είναι σοκαριστικά αυτά που είπαν στην απολογία τους : Κακοποιούσαμε σεξουαλικά τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική στέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, το Χαμόγελο του Παιδιού είχε δεχθεί δύο καταγγελίες, για τη σεξουαλική κακοποίηση δύο παιδιών της οικογένειας από τους γονείς τους.

Τον Μάιο του 2017 ήταν η πρώτη και η δεύτερη δύο μήνες αργότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δεύτερη φορά το ανήλικο κορίτσι το έσκασε από το νοσοκομείο, φοβούμενο ότι θα αναγκαστεί να γυρίσει πίσω στο νησί. Όμως την εντόπισαν και επέστρεψε στην κόλαση, χωρίς να μπορεί να σταματήσει το μαρτύριο.

Μιλώντας με ψυχολόγο και Κοινωνική Λειτουργό το κορίτσι, αποκάλυψε σε κατάσταση σοκ το τι περνούσε όλα αυτά τα χρόνια μέσα τους τοίχους του ίδιου της του σπιτιού.

Στους δύο γονείς, τον 52χρονο και η 47χρονη σύζυγός του ασκήθηκε εναντίον τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και ακολούθως οδηγήθηκαν στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν την Πέμπτη.

Σχετικά Άρθρα: