X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λέσβος: Πέταξαν φωτοβολίδες και μπουκάλια σε πρόσφυγες

Διαμαρτυρίες για την παραμονή των προσφύγων στη Μυτιλήνη άρχισαν το βράδυ της Κυριακής και εξελίσσονται. Συγκεκριμένα, ένταση δημιουργήθηκε από μεγάλη ομάδα πολιτών και στελέχη του ακροδεξιού χώρου, που επιτίθενται σε πρόσφυγες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι από το Αφγανιστάν και για πέμπτη ημέρα έχουν καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.

Σε ενίσχυση των Αφγανών, κατέβηκαν και άλλοι πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριας και αμυνόμενοι οι Αφγανοί άνδρες, σχημάτισαν τριπλούς ανθρώπινες αλυσίδες για να προστατεύσουν τα παιδιά και τις γυναίκες που ήταν μαζί τους.

Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη και διμοιρία των ΜΑΤ, περικυκλώνοντας τους μετανάστες και κάνοντας περιορισμένη χρήση σπρέι πιπεριού. Σε ενίσχυση των προσφύγων, έσπευσαν πολίτες του αριστερού και αντιεξουσιαστικού χώρου, όπως και αλληλέγγυοι.

Ακραία στοιχεία, πέταξαν πριν από λίγο ναυτική φωτοβολίδα στην περιοχή των συγκεντρωμένων προσφύγων, χωρίς όμως να προκληθεί τραυματισμός, αφού ένας πρόσφυγας άρπαξε την φωτοβολίδα και την πέταξε στη θάλασσα.

Απαίτηση των συγκεντρωμένων πολιτών, είναι η απομάκρυνση των προσφύγων από την πλατεία Σαπφούς, αλλά οι μετανάστες αρνούνται να απομακρυνθούν αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους για άσυλο και τον απεγκλωβισμό τους από την Λέσβο.

Τα περιστατικά ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής γύρω στις 8 το βράδυ και αμέσως μετά την υποστολή της σημαίας σε χώρο της πλατείας Σαπφούς, που είχε συγκεντρωθεί πλήθος πολιτών σαν ένδειξη συμπαράστασης στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Στην Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στην πλατεία Σαπφούς, έχει σπεύσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Απριλίου 2018 22:02

Σχετικά Άρθρα: