X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λεβέντης: Να πείσει η κυβέρνηση την πΓΔΜ να αλλάξει τη θέση της

Καλώ την κυβέρνηση να πείσει την ΠΓΔΜ να αλλάξει τη θέση της, τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Συνάντηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά που κράτησε μιάμιση ώρα, έγινε στο γραφείο του κ. Λεβέντη στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήταν πολύ καλό και υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση και ανάλυση για όλα τα βήματα της κυβέρνησης από τον κ. Κοτζιά, για την εξεύρεση λύσης στην ονομασία της πΓΔΜ.

Ο Βασίλης Λεβέντης, επανέλαβε τις θέσεις του για την ονομασία, επιμένοντας ότι δεν θα δεχθεί ονομασία με τον όρο Μακεδονία ενώ προσέθεσε ότι ο ίδιος δεν αλλάζει τη στάση του και κάλεσε την κυβέρνηση να πείσει την ΠΓΔΜ να αλλάξει αυτή θέση στο θέμα της ονομασίας.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και νωρίτερα σήμερα συνάντησε την Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Κοτζιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, θα συναντήσει την Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα, τον τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργο Κουμουτσάκο. Στενοί συνεργάτες του κ. Λεβέντη, τόνισαν ότι υπήρξε μία πλήρης και ειλικρινής ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά, στην συνάντηση της μιάμιση ώρας.

Σχετικά Άρθρα: