X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Αυτός είναι ο ληστής των αρτοποιείων – Φωτογραφίες και Βίντεο

Στις 22 Μαρτίου 2018 το απόγευμα στο Περιστέρι, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 35χρονος ημεδαπός που είχε διαπράξει ληστείες σε αρτοποιεία και άλλα καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, συγκρότησε ειδική ομάδα αστυνομικών για τον εντοπισμό του δράστη. Επετεύχθη η ταυτοποίηση και η σύλληψη του μετά από πολυήμερες έρευνες και αξιοποίηση όλων των προανακριτικών στοιχείων, την στιγμή που κατόπτευε αρτοποιείο στο Περιστέρι.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο 35χρονος κινείτο με μοτοσυκλέτα, με καλυμμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας και εντόπιζε και στοχοποιούσε αρτοποιεία και άλλα καταστήματα. Ακολούθως, εισέρχονταν σε αυτά, φορώντας κράνος μοτοσικλετιστή και γάντια, και προσποιούμενος ότι φέρει όπλο μέσα στο μπουφάν του, απειλούσε ιδιοκτήτες και υπαλλήλους και αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κράνος καθώς και ρούχα που έφερε κατά τη διάρκεια των ληστειών. Επιπλέον, κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε.

Έχουν εξιχνιασθεί από τον περασμένο Οκτώβριο, δεκαπέντε περιπτώσεις ληστειών και έξι απόπειρες, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω, Πετρούπολη, Περιστέρι και Χαϊδάρι). Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Σήμερα 3 Απριλίου 2018, η Έλληνική Αστυνομία έδωσε κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

  • Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, 35χρονου ημεδαπού που διέπραττε ληστείες σε αρτοποιεία και σε άλλα καταστήματα και συνελήφθη στις 22 Μαρτίου 22018 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.
  • Βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο εμφαίνεται ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης του.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της ληστείας κατά συρροή καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Μιχαλόπουλο Ιωάννη του Σταματίου και της Γεωργίας, γεννηθέντα στις 18 Μαίου 1983 στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα: