X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μυρσίνη Λοΐζου: Έπαιρνε 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη έχει η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνη Λοΐζου, με την οποία ήδη έχει προκληθεί σάλος λόγω των φιλοτρομοκρατικών της απόψεων, καθώς για 5,5 χρόνια εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Μάλιστα, η κυρία Λοίζου στις 28/2/2017 καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.

Η Μυρσίνη η μοναδική κόρη που γιορτάζει η ίδια την Μέρα της Μητέρας.

Το θέμα ήρθε στο φως μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ενώ περισσότερα στοιχεία θα δημοσιεύσει και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί αύριο.

Σύμφωνα με την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών από τις 28 Φεβρουαρίου του 2017, η Μυρσίνη Λοΐζου «ξέχασε» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες. Συγκεκριμένα, η κυρία Λοΐζου μετά τον θάνατο της μητέρας της εξακολουθούσε να εισπράττει από το Δημόσιο τη σύνταξη των 700 ευρώ για περισσότερο από 5,5 χρόνια.

Μέχρι σήμερα η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις χρωστά το συνολικό ποσό των 94.000 ευρώ. Μάλιστα τον Μάιο, λίγο πριν από τις ευρωεκλογές δηλαδή, η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Η απόφαση του Εφετείου

Το πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος

Η αποκάλυψη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σήμερα αποκαλύπτει ότι η Μυρσίνη Λοϊζου έχει καταδικαστεί για παράνομη είσπραξη σύνταξης. Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η εν λόγω εφημερίδα, η Μυρσίνη Λοΐζου «επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2019, όπως αναφέρει η εφημερίδα, το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αναβάλει τη σχετική δίκη της Μυρσίνης Λοΐζου, επειδή δεν είχε κληθεί νομίμως η κατηγορούμενη.

Τελικά η νέα δικάσιμος ορίστηκε στις 14 Μαΐου, μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Πηγή: iefimerida.gr

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 22 Μαρτίου 2019 14:55

Σχετικά Άρθρα: