X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ο Μαδούρο και πάλι υποψήφιος στις εκλογές στη Βενεζουέλα το 2018

Ο Νικολάς Μαδούρο έβαλε στόχο να επανεκλεγεί πρόεδρος της Βενεζουέλας, στις εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018, το αργότερο μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο μη δημοφιλής ηγέτης, τον οποίο οι εχθροί του κατακρίνουν ως δικτάτορα που έχει καταστρέψει την οικονομία του μέλους του ΟΠΕΚ, θέλει να συνεχίσει να κυβερνάει την Βενεζουέλα, αλλά αν αυτές οι εκλογές γίνουν με κανονικές διαδικασίες, οι πολίτες θα κρίνουν.

Είμαι έτοιμος να γίνω υποψήφιος, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενός ράλλυ την Τρίτη στο Καράκας, συνοδευόμενος από την γυναίκα του Σίλια Φλόρες. Αν το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας πιστεύει ότι πρέπει να είμαι υποψήφιος, στις προεδρικές εκλογές, είμαι στη διάθεση του.

Ο 55χρονος πρώην οδηγός λεωφορείου και επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος, ο οποίος διαδέχτηκε τον Χουγκό Τσάβες το 2013, κατηγορείται για την φτώχεια που έχει επιβάλλει στην Βενεζουέλα που οι κάτοικοι εξαρτώνται από τα δελτία τροφίμων.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επικρίνει την στάση του Μαδούρο απέναντι στους πολίτες απείλησε για νέες κυρώσεις σε περίπτωση που η ψηφοφορία θεωρηθεί δόλια και λέγεται ότι τις κυρώσεις θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Χέτερ Νάουερτ, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πιστεύει ότι θα ήταν καλή ιδέα για τον Μαδούρο να επιδιώξει μια επανεκλογή και η ισχυρή αντιπολιτευτική ακτιβίστρια Μαρίνα Κορίνα Ματσάντο δήλωσε, Αυτά δεν είναι εκλογές, πρόκειται για στρατιωτική κατοχή με ψευδή εκλογική επιτροπή, αναφερόμενη στον σημαντικό ρόλο των ενόπλων δυνάμεων στην κυβέρνηση.

Οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί της χώρας του είναι σχεδόν αποκλεισμένοι από την πολιτική, φυλακισμένοι, ή εξόριστοι. Οι μήνες διαμαρτυριών πέρυσι απέτυχαν να απομακρύνουν τον Μαδούρο και είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 125 θανάτους.

Η πλειοψηφία των Βενεζουέλας θρηνεί για την κυβέρνησή του και τον κύκλο του. Εάν επιτρέπεται στους ανθρώπους μας να αποφασίσουν, πρέπει να φύγει! δήλωσε ο Ενρίκε Καπρίλες, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης που ασκεί τη μεγαλύτερη πίεση στον Νικολάς Μαδούρο.

Ο Ντιοσντάνο Καμπέγιο, μιλώντας στη Συντακτική Συνέλευση, δήλωσε Έχουμε μόνο έναν υποψήφιο! και προφανώς αναφερόταν στον Νικολάς Μαδούρο. Όσο για την στάση των ΗΠΑ, εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι είναι καλή ιδέα, αλλά οι κάτοικοι της Βενεζουέλας θα αποφασίσουν.

Σχετικά Άρθρα: