X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Εγκλωβισμένη Μαρφίν: Ένιωσα φρικτά ακούγοντας τον Κυρίτση-με θίγει-Vid

Αγανάκτηση και οργή προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση και συγκεκριμένα η φράση ”δεν θυμάμαι να πέθανε κανείς από μολότοφ” στην Μαρία Καραγιάννη, πρώην υπάλληλο της Μαρφίν που αν και έχουν περάσει εννέα χρόνια από την τραγική πυρκαγιά στην Μαρφίν χωρίς να τιμωρηθούν οι δράστες, δεν έχει ξεχάσει..

Η Μαρία Καραγιάννη, είναι η κοπέλα που εμφανίζεται στο μπαλκόνι της τράπεζας με μαυρισμένο από τους καπνούς πρόσωπο και εκλιπαρεί για βοήθεια την μαύρη μέρα του 2010 που δεν θα ξεχάσει κανείς και κλείσανε τρία σπίτια εξαιτίας αυτού του μακελειού.

«Ένιωσα φρικτά, είναι ανεπίτρεπτο να ακούγονται τέτοια λόγια από στόμα πολιτικού προσώπου. Από άνθρωπο που έχει ψηφιστεί και είναι εκπρόσωπος του λαού. Για μένα είναι πολύ κυνικό. Είναι προσβλητικό στη μνήμη των νεκρών μας που δεν δικαιώθηκαν. Έχουμε υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες στην υγεία μας.

Εμένα με θίγει, με πληγώνει, με πονάει και με προσβάλλει, είναι πολύ άσχημο αυτό που άκουσα εχθές. Ακόμα και αν ξέχασε, για μένα αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Δεν θε ξεχάσω ποτέ αυτή τη μέρα. Τους ικετεύαμε, μη ρίχνετε τις μολότοφ μέσα στο κτήριο, είμαστε άνθρωποι μέσα. Τους ικετεύαμε να μην ρίξουν τις μολότοφ, αλλά κανένας δεν υπολόγισε τη ζωή μας. Κλαίγαμε και ζήσαμε την επιθανάτια αγωνία για πάρα πολύ ώρα.

Δεν ήξερα αν θα ζήσω για να ξαναδώ τα παιδιά μου. Όλα ξεχάστηκαν, ξεχαστήκαμε από όλους. Ξυπνήσαμε να πάμε στη δουλειά μας στο κέντρο της Αθήνας, ως σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι και θρηνήσαμε θύματα συναδέλφους», είπε συγκλονισμένη η Μαρία Καραγιάννη, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε το 2010.

Σχετικά Άρθρα: