X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μαρούσι: Φώτος – στοιχεία σπείρας που διέπρατταν κλοπές από οικίες

Κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε (5) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας, που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς. Τα μέλη της εν λόγω σπείρας, διέπρατταν κλοπές από οικίες, με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ).

Οι δράστες, συνελήφθησαν το μεσημέρι στις 3 Απριλίου 2019 στο Μαρούσι, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.). Πρόκειται για πέντε ημεδαπούς ηλικίας από 24 έως 47 ετών, μέλη της σπείρας, οι οποίοι νωρίτερα, με το πρόσχημα παράδοσης χαλιών, αποπειράθηκαν να διαπράξουν κλοπή από οικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τον Ιούνιο του έτους 2018, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων (χαλιών, φρούτων κλπ), προσέγγιζαν οικίες και έπειθαν τους ενοίκους να τους επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές.

Στη συνέχεια μέλη της ομάδας τους απασχολούσαν, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Ταυτόχρονα άλλα μέλη της ομάδας παρέμεναν έξω από τις οικίες ως παρατηρητές- τσιλιαδόροι, προκειμένου να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση αποκάλυψης τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, με την προαναφερόμενη μέθοδο, από οικίες στο Χαλάνδρι, στην Κηφισιά, στα Βριλήσσια και στην Αγία Παρασκευή.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1) Ζαφειρόπουλο Γεώργιο του Ιωάννη και της Αικατερίνης.

Ζαφειρόπουλος Γεώργιος του Ιωάννη και της Αικατερίνης, γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1976 στη Λάρισα.

2) Γαλιουρά ή Γιαλουρά Παναγιώτη του Νικολάου και της Αικατερίνης

Γαλιουράς ή Γιαλουράς Παναγιώτης του Νικολάου και της Αικατερίνης, γεννήθηκε το 1995 ή 2001 ή 2002 στην Αθήνα.

3) Ζαφειρόπουλο Αθανάσιο του Γεωργίου και της Βασιλικής.

Ζαφειρόπουλος Αθανάσιος του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1982 στη Νίκαια.

4) Ράμμου Ειρήνη του Αθανασίου και της Δήμητρας.

Ράμμου Ειρήνη του Αθανασίου και της Δήμητρας, γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1972 στη Λάρισα.

5) Ζαφειροπούλου Αντωνία του Γεωργίου και της Βασιλικής.

Ζαφειροπούλου Αντωνία του Γεωργίου και της Βασιλικής, γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1981 στη Νίκαια.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6234457 του Τ.Α Κηφισιάς και 210-6875200 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα: