X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος – Δωρεάν εξετάσεις

Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρία (ΕΔΑΕ), μας δίνει την δυνατότητα δωρεάν εξέτασης για καρκίνο του δέρματος και πιθανό μελάνωμα, στα πλαίσια της Ελληνικής Εβδομάδας Κατά του Καρκίνου του Δέρματος. Η δωρεάν εξετάσεις που ξεκίνησαν εχθές 7 Μαΐου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Δερματολόγοι της ΕΔΑΕ σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, δέχονται στα ιατρεία τους αλλά και σε νοσοκομεία το κοινό και εξετάζουν δωρεάν για πιθανό μελάνωμα ή άλλη μορφή καρκίνου του δέρματος. Οι συμμετέχοντες δερματολόγοι είναι σε λίστα που θα την βρείτε εδώ. Μπορείτε επίσης να τηλεφωνήσετε για προγραμματισμό ραντεβού στο τηλέφωνο 215 215 85 23.

Η εκστρατεία αυτή κατά του καρκίνου του δέρματος, γίνεται κάθε χρόνο. Στην Ελληνική Εβδομάδα Καρκίνου που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, εξετάσθηκαν 1.420 άνδρες και 2.579 γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 45 έτη. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες, αποφάσισαν να εξετασθούν, γιατί είχαν πολλές ελιές και διαπίστωναν ότι πολλές από αυτές άλλαζαν μέγεθος και χρώμα.

Οι γιατροί της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρίας τονίζουν ότι, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω των περιβαλλοντικών μεταβολών και των αλλαγών στον τρόπο ζωής στις χώρες της Ευρώπης, με τον καρκίνο του δέρματος να αποτελεί ένα από τα 10 είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Παγκοσμίως εμφανίζονται κάθε χρόνο γύρω στις 130.000 μελανώματα με 37.000 ανθρώπους να πεθαίνουν από αυτό το είδος καρκίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες από διαγνώσεις, η ετήσια αύξηση των νέων καρκίνων στην Ευρώπη φτάνει μέχρι και το 8%.

Σχετικά Άρθρα: