X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Μιλάνο: Η αιτία του δυστυχήματος ήταν πρόβλημα στις ράγες

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα λίγο έξω από το Μιλάνο με τέσσερις νεκρούς επιβάτες, προέκυψε λόγω προβλήματος στις ράγες, που έσπασαν δύο περίπου χιλιόμετρα πριν το σημείο του εκτροχιασμού των 3 βαγονιών του τρένου. Η εισαγγελία του Μιλάνου ξεκίνησε περαιτέρω έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.


Το τρένο εκτροχιάστηκε 40 χιλιόμετρα περίπου πριν από το Μιλάνο, στο σταθμό του Πιαλτέλο. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, δείχνουν ότο τα βαγόνια χτύπησαν επάνω σε στύλο του ηλεκτρικού ρεύματος, όταν παρέκλιναν οριστικά από την πορεία τους. Οι δύο από τους δέκα τραυματίες που έφτασαν στο νοσοκομείο του Σαν Ραφαέλ, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση ενώ οι υπόλοιποι έχουν τραυματιστεί λιγότερο, σύμφωνα με τον γιατρό του νοσοκομείου Ρομπέρτο Φατσινάκι.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αρχική ανακοίνωση της εταιρίας σιδηροδρόμων Trenord, όταν λίγο μετά το δυστύχημα, αναφέρθηκε σε τεχνικό πρόβλημα, ενώ ο επικεφαλής του ιταλικού Παρατηρητηρίου Μεταφορών Ντάριο Μπαλότα, σοκαρισμένος από το δυστύχημα δήλωσε ότι διακόσια τρένα την ημέρα κινούνται σε αυτή τη γραμμή και όλοι οι έλεγχοι γινόντουσαν κανονικά. Συνεπώς είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να δοθεί εξήγηση ποιοι ήταν οι λόγοι που έγινε ο εκτροχιασμός του τρένου.

Αυτό είναι ένα από τα πιο σοβαρά σιδηροδρομικά δυστυχήματα που συνέβησαν στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια και οι χρήστες του διαδικτύου σχολίασαν μεταξύ άλλων ότι, η απώλεια τριών ανθρώπινων ζωών δεν έχει καμία σχέση με ενδεχόμενα τεχνικά προβλήματα. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες του τρένου που μετέβαιναν στο Μιλάνο ήταν εργαζόμενοι που πήγαιναν στις δουλειές τους.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 26 Ιανουαρίου 2018 06:23

Σχετικά Άρθρα: