X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Νεκρός ο πιλότος του Μιράζ – Ανακοίνωση Καμμένου

Πριν από λίγα λεπτά, έκανε γνωστή την είδηση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μέσω twitter, ότι ο χειριστής του Μιράζ 2000-5 βρέθηκε νεκρός.

Το όνομα του άτυχου σμηναγού και χειριστή του Mirage 2000-5, που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι, είναι Γιώργος Μπαλταδώρος. Έχει γεννηθεί στο 1984 και ήταν παντρεμένος και πατέρας.

Συγκεκριμένα, ο ΥΠΕΘΑ έγραψε «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ».

Το αεροσκάφος που αγνοείτο σήμερα Πέμπτη από τις στις 12:15, είχε δώσει το τελευταίο στίγμα του 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου και μετά από τότε χάθηκε από τα ραντάρ και αγνοείτο ο πιλότος του αεροσκάφους.

Είχε απογειωθεί από την Σκύρο και κατέπεσε στην επιστροφή του μετά από την αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, στην οποία τα ελληνικά μαχητικά που συμμετείχαν ήταν δύο.

Το ΓΕΑ, είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση για την πτώση του αεροσκάφους Μιράζ 2000, που κατέπεσε βορειοανατολικά της Σκύρου:

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου. Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του, ανέφερε η ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Ο τουρκικός Τύπος είχε αναφερθεί στο γεγονός με δημοσιεύματα του:

  • Sabah: ΕΚΤΑΚΤΟ. Αγνοείται ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος στο Αιγαίο, αναφέροντας πως το Ελληνικό αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί κοντά στο Ιskri, όπως αποκαλούν τη Σκύρο και σημείωσαν πως διεξάγονται έρευνες διάσωσης για τον εντοπισμό του χειριστή του αεροσκάφους.
  • Hurriyet: Η τουρκική εφημερίδα μετέδωσε την είδηση, επικαλούμενη το έκτακτο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και ανέφερε ότι αγνοείται ο πιλότος του Μιράζ 2000.

Καμία από τις δύο εφημερίδες δεν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Ελληνικό αεροσκάφος επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών, τονίζοντας ότι στην περιοχή που κατέπεσε το Μιράζ, δεν υπήρχε κανένα δικό τους μαχητικό.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 8 Μαΐου 2018 18:52

Σχετικά Άρθρα: