X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μητσοτάκης: Γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ηγέτες της ομάδας του Ρουβίκωνα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ, ότι η αντιμετώπιση της ομάδας του Ρουβίκωνα, είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Άφησε να εννοηθεί, ότι εάν η ΝΔ εκλεγεί και κυβερνήσει, θα αναθεωρήσει τον ποινικό κώδικα ώστε να τιμωρούνται συστηματικές ενέργειες που ζημιώνουν την εικόνα της χώρας.

Θα σας μιλήσω με απόλυτη σαφήνεια. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Αυτό δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Ο Ρουβίκωνας είναι μια επιχειρησιακή ομάδα, τους ηγέτες της οποίας τους γνωρίζουμε διότι ποστάρουν και δημόσια στο facebook.

Ο κύριος που με απείλησε έχει όνομα και φαντάζομαι ότι έχει και διεύθυνση. Ταυτόχρονα, ο Ρουβίκωνας είναι μια οργάνωση που έχει κάνει μια σειρά από βίαια χτυπήματα. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί. Είναι χτυπήματα τα οποία ενέχουν την έννοια της απειλής σε δημόσιους υπαλλήλους, σε Δημάρχους.

Είναι μια οργάνωση που εάν υπήρχε πραγματική πολιτική βούληση θα μπορούσε πολύ εύκολα να αντιμετωπιστεί. Και να σας δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα του τι ακριβώς εννοώ: Ο Ρουβίκωνας έκανε μια επίθεση στην Τήνο, εισέβαλε στο Δημαρχείο της Τήνου. Ο Δήμαρχος Τήνου έκανε το προφανές. Ειδοποίησε τον αρμόδιο εισαγγελέα, κατέθεσε μήνυση και τα μέλη του Ρουβίκωνα συνελήφθησαν στην Τήνο από μια αστυνομική δύναμη που αριθμεί ακριβώς 10 αστυνομικούς με τη βοήθεια των τοπικών αρχών του λιμεναρχείου.

Συνελήφθησαν αυτοί οι άνθρωποι, μπήκαν φυλακή, δικάστηκαν, αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια. Υπήρξε, όμως, υπήρξε η πολιτική βούληση οι άνθρωποι αυτοί να συλληφθούν και στη συνέχεια φυσικά η δικαιοσύνη να κρίνει αν πρέπει ή δεν πρέπει να καταδικαστούν. Συγκρίνεται αυτό σας παρακαλώ πολύ κύριε Χατζή με αυτό το οποίο έγινε στη Βουλή όπου -περίπου- ο κ. Βούτσης τους έδωσε και τα περιπολικά για να τους επιστρέψει σπίτι τους. Άρα, στην Τήνο με 10 αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε τον Ρουβίκωνα, αλλά στην Αθήνα με 30 διμοιρίες Μ.Α.Τ. ο Ρουβίκωνας αλωνίζει ελεύθερος. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα: