X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες οι χειρισμοί του δεν πείθουν

Επίθεση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και κριτική για τους χειρισμούς του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.


Τον κατηγόρησε ότι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας και ότι απέφυγε να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συναίνεσης, με την επιλογή να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και μετά να προβεί στην ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό.

Πρόσθεσε πως ο κ. Τσίπρας Προσήλθε στη διαπραγμάτευση χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν τη στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου. Δεν ενημέρωσε ποτέ ούτε το κοινοβούλιο, ούτε τον ελληνικό λαό και συνέχισε λέγοντας ότι δίχασε τους Έλληνες, περιφρόνησε τους πολίτες που εκφράζουν πατριωτική τους ευαισθησία. Αντί να επιδιώξει ισχυρό εθνικό μέτωπο, επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια. H κυβέρνηση προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά.

Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα τόνισε ο αρχηγός της ΝΔ προσθέτοντας, Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο κ Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε αυτό τον δρόμο μόνος τους, ας μην ψάχνει για συνενόχους.

Η ΝΔ υπερασπίστηκε τα εθνικά θέματα με υπευθυνότητα, σθένος και αποφασιστικότητα. Ο βίος και η πολιτεία του κ. Τσίπρα αλλά και οι έως τώρα χειρισμοί του στο θέμα των Σκοπίων, δεν πείθουν ούτε κατ’ ελάχιστον τους Ελληνες ότι μπορεί να κάνει το ίδιο.

Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα. Αλλωστε, κάθε φορά που διαπραγματεύτηκε τα αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες ήταν τραγικά. Το ζήτημα των Σκοπίων δεν είναι απλά θέμα εξωτερικής πολιτικής, αφορά την εθνική μας συνείδηση, την ιστορία μας, εντέλει την ίδια την ταυτότητα των Ελλήνων, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε τη θέση που είχε εκφράσει και πριν από λίγες ημέρες.

Η συνάντηση διήρκεσε λίγο περισσότερο από μισή ώρα και το κλίμα της συνάντησης, όπως έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ήταν ψυχρό.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από την αρχή ότι προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου όπως είχε υποχρέωση ως εκ του θεσμικού του ρόλου και σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ έχει ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες τη διαπραγμάτευση της ονομασίας των Σκοπίων.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 27 Ιανουαρίου 2018 13:51

Σχετικά Άρθρα: