X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Διαφωνία Μιχελογιαννάκη για αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Διαφωνεί με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση την Τρίτη στη Βουλή, σχετικά με την υιοθεσία τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια.

Το σχέδιο νόμου με μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας, είναι ένα εξαιρετικό νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά την αναδοχή και την υιοθεσία, προστατεύοντας τα παιδιά με ειδικές ικανότητες και λύνοντας χρόνια προβλήματα που μέχρι σήμερα ταλάνιζαν τον δαιδαλώδη αυτόν χώρο, ο οποίος είχε πολλά γκρίζα σημεία σε ότι αφορά τις υιοθεσίες, και παράλληλα δείχνει εξαιρετική κοινωνική ευαισθησία, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλώνω αντίθετος ως γιατρός, και ως πολιτικός. Πιστεύω ότι δεν είναι ώριμη η ελληνική κοινωνία για κάτι τέτοιο και ότι παράλληλα για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζεται τεράστια ψυχολογική υποστήριξη, κάτι που στην Ελλάδα δυστυχώς δεν έχουμε ακόμα πετύχει, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελογιαννάκης.

Αναλυτικά το άρθρο 8, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έχει τίτλο Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας και κατατέθηκε στη Βουλή την Τρίτη:

Σχετικά Άρθρα: