X
    Κατηγορίες: Κόσμος

«Momo»: Άλλα 2 ανήλικοι αυτοκτόνησαν – Τι είναι το θανατηφόρο παιχνίδι

Ένα 12χρονο κορίτσι και ένα 16χρονο αγόρι έβαλαν τέλος στη ζωή τους, στην πόλη Μπαρμόσα της Κολομβίας, αφού έπαιξαν το παιχνίδι «πρόκλησης αυτοκτονίας» στο διαδίκτυο, που ονομάζεται Momo.

Οι δύο θάνατοι, σημειώθηκαν εντός 48 ωρών και η αστυνομία της Κολομβίας, πιστεύει ότι οι δύο ανήλικοι αυτοκτόνησαν, επειδή συμμετείχαν στο καταστροφικό για τα παιδιά νέο ονλάϊν παιχνίδι αυτοκτονίας Momo. Το σώμα του 16χρονου αγοριού ήταν αυτό που βρέθηκε πρώτα και πιστεύεται ότι το 12χρονο κορίτσι είχε ενημερωθεί από το αγόρι προτού προβεί στην αυτοχειρία. Η ανήλικη κοπέλα, βρέθηκε κρεμασμένη από συγγενείς της, δύο μέρες αργότερα.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το επίσης θανατηφόρο παιχνίδι των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης Μπλε Φάλαινα, για το οποίο αναφέρονται τουλάχιστον 130 περιστατικά θανάτου στη Ρωσία και πολλά σε άλλα κράτη.

Σημειώνεται, ότι ένα 17χρονο αγόρι στη Λέσβο, έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο της πολυκατοικίας που διέμενε με την οικογένεια του στις αρχές Απριλίου 2018, παίζοντας την Μπλε Φάλαινα. Επίσης υπήρξε επείγον έγγραφο από τον Εισαγγελέα ανηλίκων στα σχολεία, που ενημέρωνε τους μαθητές για τους κινδύνους του διαδικτυακού παιχνιδιού Μπλε Φάλαινα.

Τι είναι το παιχνίδι Momo

Το Momo έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις, καθώς εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική, ενώ οι ερευνητές ανακαλύπτουν περίεργα μηνύματα που έχουν καταχωρηθεί σε τηλεφωνικούς αριθμούς που βρίσκονται στην Κολομβία και το Μεξικό. Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι, περιλαμβάνει την προσθήκη ενός τηλεφωνικού αριθμού που λέγεται ότι ανήκει στο «Momo» και το οποίο χρησιμοποιεί μια εικόνα ενός τρομακτικού προσώπου στο προφίλ του.

Το νούμερο αυτό, στη συνέχεια στέλνει μια σειρά προκλήσεων και απειλών που τελειώνουν με την απαίτηση ότι ο παίκτης αυτοκτονεί. Ο χαρακτήρας αβατάρ που υπάρχει στο παιχνίδι, είναι έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη Μιγιόρι Χαγιάσι, ο οποίος δεν συνδέεται με το παιχνίδι.




Σχετικά Άρθρα: