X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Τσίπρας – Μοσκοβισί: Το προσεχές καλοκαίρι ορόσημο για την Ελλάδα

Σε συνάντηση που είχε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της χώρας και σημείωσε ότι οι υλοποιήσεις των μεταρρυθμίσεων θα της επιτρέψουν να βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα.

Πιστεύω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά διότι το πρόσεχες καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα, Είχαμε καλά νέα από τις αγορές διότι οι συναλλαγές πηγαίνουν πάρα πολύ καλά.


Υπάρχουν υψηλά ποσοστά στη ζήτηση από τους επενδυτές και τούτο καταδεικνύει ότι είμαστε σε πολύ καλή τροχιά και πιστεύω ότι τώρα έχει έρθει η ώρα να προετοιμάσουμε τα βήματά μας προσεκτικά, διότι το προσεχές καλοκαίρι θα είναι ένα ιστορικό ορόσημο για την Ελλάδα. Μετά από οκτώ έτη έχει έρθει η ώρα να κάνουμε σχέδια και να οργανώσουμε την επόμενη μέρα, είπε ο κ. Τσίπρας στον Ευρωπαίο Επίτροπο μπροστά στις κάμερες.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε κατά την συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, Έρχομαι εδώ όντας αισιόδοξος και πεπεισμένος, διότι βλέπω ότι η ελληνική οικονομία είναι σε φάση ανάκαμψης. Βλέπω ότι η επιστροφή στις αγορές έχει σχεδιαστεί παρά τις αναταράξεις που υπάρχει στις αγορές.

Για μένα είναι σαφές: όταν είσαι σε πρόγραμμα, είσαι σε πρόγραμμα, όταν είσαι εκτός προγράμματος, είσαι εκτός. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν δεσμεύσεις, ναι, αλλά όταν μιλάμε για μία καθαρή έξοδο, μιλάμε για μια επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, υπογράμμισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, επεσήμανε στην συνάντηση που είχε με τον κ. Μοσκοβισί την ανάγκη να μπει τέλος στην λιτότητα και να ξεκινήσουν πολιτικές ανάπτυξης.

Φεύγοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο Επίτροπος, τόνισε ότι αν όλα συνεχίσουν να προχωρούν με τον ίδιο ρυθμό όπως τώρα, στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου θα είναι δυνατή μία συνολική συμφωνία με ορίζοντα το τέλος του προγράμματος.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 8 Φεβρουαρίου 2018 20:12

Σχετικά Άρθρα: