X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Μοσχάτο: Απολογία παραολυμπιονίκη και της συζύγου θύματος για το φόνο

Σήμερα ήταν η ημέρα που απολογήθηκε ο Παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης που κατηγορείται για τον φόνο του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου, τον Μάρτιο του 2017, στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ που διατηρούσε ο Τσαγκάρης στο Μοσχάτο.

Ο Βασίλης Τσαγκάρης, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε όταν βρισκόταν σε ηλικία 24 ετών. Όπως παραδέχθηκε στο δικαστήριο, διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος Μάριου Λουκόπουλου, το διάστημα που εκείνη είχε χωρίσει με το σύζυγος της.

Διευκρίνισε όμως, ότι η σχέση τους ήταν σύντομη και χωρίς κανένα ιδιαίτερο συναισθηματικό δέσιμο, όπως και ότι  η σχέση τους ξεκίνησε ενώ η 40χρονη Κατερίνα του είπε πως έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για το διαζύγιο με τον 47χρονο σύζυγο της και όπως σημείωσε, τον κολάκευε ο θαυμασμός της.

Ο παραολυμπιονίκης, ζήτησε για άλλη μια φορά συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και εξέφρασε την μεταμέλειά του, λέγοντας ότι δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει το θύμα, δήλωσε όμως και πάλι ότι δεχόταν εκφοβισμό και απειλές εκείνος αλλά και η μητέρα του από το θύμα, εξαιτίας της σχέσης του που είχε αρχίσει με τη σύζυγο του θύματος Κατερίνα, από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Για τη νύχτα του φονικού, κατέθεσε ότι το θύμα του είχε ζητήσει και έκλεισαν ραντεβού, μετά από απειλές και συμπλήρωσε ότι ο 47χρονος του είχε ζητήσει να καταθέσει ως μάρτυρας στο δικαστήριο. Σε ερώτηση του δικαστηρίου γιατί οπλοφορούσε και γιατί είχε κλείσει τις κάμερες το μοιραίο βράδυ, απάντησε:

Σκέφτηκα να έχω το όπλο μαζί μου και σε περίπτωση που με βρίσει ή με απειλήσει να το βγάλω για να τον τρομάξω. Έκλεισα και το καταγραφικό της κάμερας γιατί σκέφτηκα πως αν τον τρομάξω με το όπλο θα κάνει καταγγελία στην αστυνομία, σημείωσε.

Ο Λουκόπουλος ήρθε και μου ζήτησε να δω κάτι χαρτιά και να πάω στο δικαστήριο να καταθέσω. Εγώ αρνήθηκα για άλλη μια φορά και εκείνος θυμωμένος φώναζε και με κατηγορούσε φωνάζοντας: Σακάτη, που πήρες τη γυναίκα μου, μου κατέστρεψες την οικογένεια, και δεν έρχεσαι να καταθέσεις?.

Για το όπλο ισχυρίσθηκε ότι εκείνος έβγαλε το όπλο για να τον τρομάξει, αλλά το θύμα έπεσε επάνω στο όπλο που εκπυρσοκρότησε. Είπε πως θεωρούσε πως το όπλο ήταν άδειο και παραξενεύτηκε που είδε τα αίματα. Μετά από άλλες δύο πιστολιές που πέσανε, ο παραολυμπιονίκης έψαχνε να βρει το κοντρόλ για να ανοίξει τα ρολά του πρακτορείου και να φύγει.

Μόλις το έκανε και αφού έβλεπε τον 47χρονο μέσα στα αίματα να ξεψυχάει, άνοιξε τα ρολά και βγήκε, πατώντας ενστικτωδώς το κουμπί για να κλείσει τα ρολά. Μετά πήγε στο σπίτι του και στην επίσκεψη της αστυνομίας, παραδέχθηκε και ομολόγησε ότι αυτός το έκανε.

Η Κατερίνα, η πρώην σύζυγος του θύματος, παραδέχθηκε και εκείνη ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Βασίλη Τσαγκάρη και δήλωσε ότι ήθελε να συνεχίσει τη ζωή της μετά το χωρισμό της. Σημείωσε ότι για τον πρώην άνδρα της ήταν δύσκολο να αποδεχθεί το χωρισμό τους και έλεγε παντού ότι η Κατερίνα ήταν η μια και μοναδική γυναίκα της ζωής μου.

Πολλές φορές, σύμφωνα με όσα ισχυρίσθηκε η ίδια, το θύμα προσπάθησε να τα ξαναβρούν, αλλά η 40χρονη ήταν ανένδοτη και παρόλο που το μυαλό του λειτουργούσε λίγο περίεργα, εκείνη δηλώνει ότι δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπά τον 47χρονο πρώην σύζυγο της.

Την είχε απειλήσει ότι θα την απαγάγει όταν έμαθε την σχέση της με τον Τσαγκάρη, κάτι που το υλοποίησε μέσα στη ζήλια του. Την είχε κλείσει στην γκαρσονιέρα του δεμένη και όταν τελικά την άφησε ελεύθερη, η Κατερίνα του υπέβαλλε μήνυση. Στην προανακριτική της κατάθεση, υποστήριξε ότι θύτης και θύμα αν και είχαν κάποια αντιδικία στο παρελθόν, μετά διατηρούσαν καλές σχέσεις.

Περιγράφοντας τις σχέσεις της με τον σύζυγο της η 40χρονη Κατερίνα, δήλωσε ότι και εκείνη ήταν ερωτευμένη μαζί του, γιαυτό και του συγχωρούσε πολλά πράγματα που δεν της άρεσαν. Όπως το ότι της είχε βάλει κοριούς για να την παρακολουθεί στο σπίτι, στο αυτοκίνητο της και παντού. Σημείωσε ότι το μυαλό του πρώην συζύγου της λειτουργούσε κάπως περίεργα και πως τα τελευταία χρόνια μετά από πολλά προβλήματα που υπήρχαν, ζούσαν σαν αδέλφια.

Ο συνήγορος του παραολυμπιονίκη Βασίλη Τσαγκάρη Πέτρος Μαντούβαλος, δήλωσε κατά την έξοδο του από τα δικαστήρια: Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της δικαστικής διαδρομής. Εφαρμόζεται για πρώτη φορά σε απολογούμενο ο όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ο παραολυμπιονίκης κρίθηκε δράστης υπό ειδικές συνθήκες. Η υπεράσπιση δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή.

Σχετικά Άρθρα: