X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Σημαντική ανακάλυψη μούμιας στο Λούξορ της Αιγύπτου – Βίντεο

Η Αίγυπτος ανακοίνωσε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, την ανακάλυψη δύο μικρών αρχαίων τάφων στη νότια πόλη Λούξορ που χρονολογούνται περίπου 3.500 χρόνων και ελπίζουν ότι αυτή η ανακάλυψη, θα βοηθήσει τις προσπάθειες της χώρας να ανακάμψει στον προβληματικό τομέα του τουρισμού.

Οι τάφοι, που βρίσκονται στη δυτική όχθη του ποταμού Νείλου σε ένα νεκροταφείο για ευγενείς και κορυφαίους αξιωματούχους, είναι η τελευταία ανακάλυψη στην πόλη Λούξορ, που είναι φημισμένη για τους ναούς και τους τάφους από διάφορες δυναστείες της αρχαίας αιγυπτιακής ιστορίας.

Ο υπουργός Αρχαιοτήτων Χάλεν αλ-Ανάνι δήλωσε ότι είναι πραγματικά μια εξαιρετική μέρα για την Αίγυπτο. Οι ιδιωτικοί τάφοι της 18ης δυναστείας ήταν ήδη γνωστοί. Είναι όμως η πρώτη φορά που μπαίνουν οι αρχαιολόγοι στο εσωτερικό των δύο τάφων, είπε.

Το Αιγυπτιακό Υπουργείο Αρχαιοτήτων, είπε ότι ο ένας τάφος έχει ένα περίγυρο με επένδυση από τούβλα και πέτρινους τοίχους και περιέχει έναν ταφικό άξονα έξι μέτρων που οδηγεί σε τέσσερις πλευρικούς θαλάμους. Τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο εσωτερικό ήταν κυρίως θραύσματα από ξύλινα φέρετρα. Οι επιγραφές και οι πίνακες τοιχογραφιών υποδηλώνουν ότι ανήκει στην εποχή μεταξύ του βασιλιά Αμανχοτέπ Β και του βασιλιά Θουτμούζη του IV, που και οι δύο ήταν Φαραώ της 18ης δυναστείας.

Ο άλλος τάφος έχει πέντε εισόδους που οδηγούν σε μια ορθογώνια αίθουσα και περιέχει δύο ταφικούς άξονες που βρίσκονται στη βόρεια και νότια πλευρά του τάφου. Μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του είναι οι ταφικοί κώνοι, οι ζωγραφισμένες ξύλινες επιτύμβιες μάσκες, τα πήλινα αγγεία, η συλλογή περίπου 450 αγαλμάτων και μια μούμια τυλιγμένη σε λινό, που ήταν πιθανότατα ανήκει σε ανώτατο αξιωματούχο. Ένα χαρτόκουτο χαραγμένο στην οροφή φέρει το όνομα του βασιλιά Θουτζόζη Α της δεκαετίας του 18ου δυναστείας, όπως ανέφερε το υπουργείο.

Στη συνέχεια, ο αλ-Ανάνι κατευθύνθηκε σε μια κοντινή περιοχή όπου βρίσκεται ο διάσημος ναός του Χατσεψούτ για να ανοίξει για πρώτη φορά το κύριο ιερό του ναού που είναι γνωστό ως Άγιος των Αγίων. Από τις αρχές του 2017, το Υπουργείο Αρχαιοτήτων πραγματοποίησε μια σειρά ανακαλύψεων σε διάφορες επαρχίες σε ολόκληρη την Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένου του τάφου ενός βασιλικού χρυσοχόου, στην ίδια περιοχή που ανήκε στην ίδια δυναστεία, του οποίου η εργασία ήταν αφιερωμένη στον αρχαίο Αιγύπτιο θεό Αμμων Ρα.

Δείτε το Βίντεο

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 10 Δεκεμβρίου 2017 22:10

Σχετικά Άρθρα: