X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Διέφυγε μπλόκο ο Μπαρμπαρούσης – Σχηματισμός δικογραφίας

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αιτωλοακαρνανία, που αφορά στη σύλληψη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος καταδιώχθηκε χθες το απόγευμα στην εθνική οδό Αθηνών – Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαρμπαρούσης εντοπίσθηκε να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα που ξεπερνούσε τα 180 χιλιόμετρα και επικίνδυνο τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει ατύχημα, το ΙΧ αυτοκίνητο του με κατεύθυνση την Πάτρα . Στην προσπάθεια των αστυνομικών να τον σταματήσουν, εκείνος δεν σταμάτησε στα μπλόκα, ώστε να αποφύγει την σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου που εκκρεμεί σε βάρος του και καταζητείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας.

Το Αρχηγείο του Σώματος, έχει ζητήσει τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τη συμπεριφορά του χτες το απόγευμα και με εντολή του ίδιου του Αρχηγού αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, κλήθηκαν να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την καταδίωξη του από το Αντίρριο προς το Αγρίνιο.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν το μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volvo που οδηγούσε ο Μπαρμπαρούσης, ήταν το δικό του ή το βουλευτικό. Σύμφωνα με την πληροφορίες από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αιτωλοακαρνανίας, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν μόνος του στο αυτοκίνητο και παρόλο που έβρεχε, οδηγώντας με τουλάχιστον 180 χιλιόμετρα προσπέρασε τα περιπολικά που τον καταδίωκαν και διέφυγε.

Συνεχίζονται και είναι σε εξέλιξη οι έρευνες στην στην περιοχή του Ξηρομέρου, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή κυρίως της Δυτικής Ελλάδας, όμως ο Μπαρμπαρούσης δεν έχει εντοπιστεί.

Σχετικά Άρθρα: