X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Λέσβος: Δικογραφία σε βάρος 17 κατοίκων για τα επεισόδια στη Μυτιλήνη

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 17 κατοίκων της Μυτιλήνης, που όπως διαπιστώθηκε έλαβαν μέρος στα επεισόδια που σημειώθηκαν σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς.

Ειδικότερα πρόκειται για πέντε άτομα που κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και κατά άλλων και για άλλα δώδεκα άτομα που κατηγορούνται για πλημμελήματα που διεπράχθησαν σε επιθέσεις κατά προσφύγων, την Κυριακή στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η πρώτη δικογραφία που σχηματίζεται και διαβιβάζεται στην Εισαγγελία πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, καθώς η έρευνα συνεχίζεται. Αυτά είναι τα πρώτα άτομα που ταυτοποιήθηκαν από τις αστυνομικές αρχές ως ενεχόμενοι στην επίθεση, καθώς η έρευνα συνεχίζεται.

Προς το παρόν, οι κακουργηματικές πράξεις  στην πλατεία Σαπφούς που έχουν ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, είναι του εμπρησμού όπως και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ οι πλημμεληματικές κατηγορίες είναι πολλές με κύρια αυτή της στάσης.

Η συγκέντρωση των προσφύγων και μεταναστών στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, έληξε την Δευτέρα, με την σύλληψη 120 ατόμων από την Αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα: