X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Νέα πρόκληση Μπουλούτ: Θα υπερασπιστούμε τα Ίμια μέχρι θανάτου

Καινούργια πρόκληση από τον Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα Ίμια, 24 μόλις ώρες μετά από το ενδιαφέρον που έδειξε για την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Μπουλούτ ανέφερε προκλητικά ότι: Δοκιμάστε την αποφασιστικότητά μας. Προκαλούμε την Ελλάδα να πατήσει πόδι στα Ίμια. Αν συμβεί αυτό, εμείς θα τα υπερασπιστούμε μέχρι θανάτου από την στιγμή που θα δώσει εντολή ο Ερντογάν.

Συνέχισε λέγοντας: Ανεβήκατε τότε εκεί. Κάνατε σόου. Γιατί επιστρέφετε στα δύο μίλια; Αν ήταν η παλιά Τουρκία, θα ανέβαιναν; συμπλήρωσε.

Εξήγησε πως η παλιά Τουρκία στο παρελθόν, ήταν αδύναμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της, αλλά τώρα που υπάρχει ένας αποφασιστικός ηγέτης όπως ο Ερντογάν, δεν είναι το ίδιο.

Όταν ο αρχιστράτηγος πει δεν θα ανεβείτε εκεί, ο στρατός έχει λάβει τη διαταγή. Αυτή η διαταγή είναι διαταγή που λέει αν χρειαστεί, θα πεθάνω. Σε εκείνη τη βραχονησίδα δεν μπορεί να ανέβει κανείς. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την αποφασιστικότητά μας, παρακαλώ ανεβείτε και μην επιστρέφετε στα δύο μίλια.

Σχετικά με την κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ότι η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες, αλλά το τουρκικό ναυτικό δεν την αφήνει. Βλέπετε το θράσος; Οι Ελληνοκύπριοι τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι’ αυτό.

Σχετικά Άρθρα: