X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Νεκροί μετά τη συντριβή όλοι οι επιβαίνοντες στο Ιρανικό αεροσκάφος

Σύμφωνα με πληροφορίες από το aljazeera.com και οι 66 επιβαίνοντες του ιρανικού επιβατικού αεροπλάνου που συνετρίβη σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν είναι νεκροί.

Η πτήση που εκτελούσε το ιρανικό αεροσκάφος, ήταν από την Τεχεράνη στην πόλη Γιασούζ και συνετρίβη στην περιοχή Σαμιρόμ.
Σύμφωνα με ιρανικές ειδήσεις των ΜΜΕ, εκπρόσωπος της εταιρίας Aseman Airlines, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση για το αεροπορικό δυστύχημα της Κυριακής ότι η ιρανική Ερυθρά Ημισέληνος είχε αναπτυχθεί στην περιοχή, η οποία ήταν αρκετά ομιχλώδης κατά τη στιγμή της συντριβής.

Το ATR-72, είχε διπλό κινητήρα στροβιλοκινητήρα και χρησιμοποιείτο για περιφερειακές πτήσεις μικρών αποστάσεων. Οι αρχές δήλωσαν ότι θα διερευνήσουν την αιτία της αεροπορικής συντριβής.

Ο Μοτζαμπά Χαλεντί, εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ISNA, ότι λόγω του ότι το αεροσκάφος έπεσε σε ορεινή περιοχή, ήταν αδύνατη η αποστολής ασθενοφόρων, για αυτό το λόγο εστάλει ελικόπτερο διάσωσης.

Ο επικεφαλής αναλυτής στο Κέντρο Στρατηγικών Αερομεταφορών Σατζ Αχμάντ, δήλωσε στο aljazeera, ότι είναι πρόωρο να αποκλείσουμε κάτι προς το παρών. Χωρίς αμφιβολία, ο καιρός μπορεί να ήταν ένα θέμα, αλλά είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα, είπε.

Το συγκεκριμένο σκάφος, είχε παραμείνει εκτός υπηρεσίας 7 χρόνια και επέστρεψε πρόσφατα σε υπηρεσία.

Ο Ντέϊβιντ Λίρνμαουντ, ειδικός της αεροπορικής ασφάλειας και πρώην πιλότος, δήλωσε από το Λονδίνο: “Ο καιρός στα βουνά όπου το αεροπλάνο συνετρίβη ήταν αρκετά άσχημος. Φαίνεται ότι, όταν το αεροσκάφος πραγματοποιούσε την αρχική κάθοδο προς τον προορισμό του, ήταν σε λάθος θέση και χτύπησε τα βουνά.

Το ιρανικό αεροσκάφος της Aseman Airlines πετούσε μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω του εδάφους της χώρας και ήταν περισσότερο εκτεθειμένο στον κίνδυνο απλώς λόγω της χώρας του Ιράν.

Σύμφωνα με τον Ρεζά, έναν από τους πιλότους που κάνουν συχνά δρομολόγια στο Ιράν, τα αεροπλάνα στη χώρα είναι πραγματικά παλιά.

Αν και τα αεροπλάνα είναι τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, είμαι συνήθως προσεκτικός όταν θέλω να πάρω τα αεροπορικά εισιτήρια, συνήθως ελέγχω την κατάσταση των αεροπλάνων που πετούν προς τον προορισμό μου.Υπάρχουν φορές που έχω ταξιδέψει σε μεγάλες εσωτερικές αποστάσεις με τρένο ή λεωφορείο, μόνο και μόνο επειδή δεν ήμουν σίγουρος για την κατάσταση ασφαλείας των αεροσκαφών, είπε.

Μετά την πυρηνική συμφωνία του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις, το Ιράν υπέγραψε συμφωνίες τόσο με την Airbus όσο και με την Boeing για την αγορά δεκάδων επιβατικών αεροσκαφών.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 18 Φεβρουαρίου 2018 20:24

Σχετικά Άρθρα: