X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Καμμένος: Παραίτηση- Υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Κυριακής 13 Ιανουαρίου. Η παράδοση και παραλαβή του υπουργείου, θα γίνει την Τρίτη 15 Ιανουαρίου.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης έχει οριστεί αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 και η θητεία του ανανεώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018. Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με τον Αλέξη Τσίπρα και χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού καθώς συνομιλούν συνεχώς για τα θέματα της εθνικής άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος, μίλησε θετικά που τα καθήκοντα του στο υπουργείο αναλαμβάνει ο Ναύαρχος ΠΝ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι για εκείνον «ιδιαίτερη χαρά που τη θέση αναλαμβάνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, με τον οποίο είχε την τιμή να συνεργάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια».

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

«Εχω διαμηνύσει ότι μπροστά σε αυτόν τον εθνικό στόχο, στο προφανές εθνικό όφελος και συμφέρον, δεν πρόκειται να κάνω πίσω, να δειλιάσω, να λογαριάσω ρίσκο και πολιτικό κόστος. Ο νέος υπουργός Αμυνας θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης. Αυτό είναι σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να διακινδυνεύσω ούτε λεπτό στον ευαίσθητο τομέα εθνικής ασφάλειας τη σταθερότητα κ πορεία που έχουμε χαράξει. Είναι σαφές, όπως ζήτησα, καθαρές κουβέντες και καθαρές αποφάσεις, όπως πορεύτηκα τα 4 χρόνια που βρίσκομαι στη θέση έτσι θα πορευτώ και τώρα», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σήμερα Κυριακή.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 16 Ιανουαρίου 2019 21:16

Σχετικά Άρθρα: