X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ποια ήταν η διαταραγμένη ζωή του μακελάρη της Φλόριντα Νίκολας Κρουζ

Ο 19χρονος μακελάρης της Φλόριντα που προκάλεσε τον θάνατο σε 17 άτομα στο λύκειο Μέϊτζορι Ντάγκλας Χάϊ Σκουλ στην περιοχή Πάρκλαντ, ήταν πρώην μαθητής του σχολείου.


Ο Νίκολας Κρουζ, γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 1998 και οι γονείς του τον είχαν εγκαταλείψει σε ορφανοτροφείο. Υιοθετήθηκε και ζούσε με τους θετούς γονείς του, μέχρι που ο θετός του πατέρας του πέθανε λίγα χρόνια μετά την υιοθεσία και η θετή μητέρα του τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τότε ο Νίκολας φιλοξενείτο στο σπίτι ενός φίλου του.

Στην εφηβεία του, είχε νοσηλευθεί σε ψυχιατρική κλινική και αφού επέστρεψε στο σπίτι των θετών γονιών του, ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. Τίποτα όμως όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να σταθεί ικανό να σταματήσει την βίαιη πλευρά του χαρακτήρα του, που είχε μόνο μίσος για ανθρώπους και ζώα.

Μετά την αποβολή του από το λύκειο λόγω της αντικοινωνικής συμπεριφοράς του με απειλές στο σχολείο και τους συμμαθητές του και επειδή κουβαλούσε όπλα μαζί του, είχε κάνει δηλώσεις σε φίλους του ότι θα κάψει ή θα ανατινάξει όλο το σχολείο.

Οι φωτογραφίες που ανέβαζε στο Instagram, προκαλούσαν φρίκη με τα νεκρά ζώα και τον ίδιο να κρατάει πάντα μαχαίρια και πιστόλια από την συλλογή όπλων που είχε στο σπίτι του, φορώντας αντιασφυξιογές μάσκες. Όπως τον χαρακτήρισε κάποιος μαθητής, ήταν Κινούμενη βόμβα έτοιμη να απασφαλίσει.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί στο σχολείο, σύμφωνα με ένα συμμαθητή του που έδωσε συνέντευξη στην Daily Mail, όλοι κατάλαβαν ότι ήταν ο μακελάρης της Φλόριντα που πραγματοποιούσε την απειλή του. Ήταν όμως όπως είπε, κάτι που όλοι περίμεναν και ήταν απλώς θέμα χρόνου.

Στο σχολείο θεωρούσαν τον Κρουζ ένα παιδί που αντιμετώπιζε ιδιαίτερα ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με δηλώσεις του που υπερηφανευόταν ότι βασάνιζε και σκότωνε ζώα που μετά έβαζε τις φωτογραφίες τους σε προσωπικούς του λογαριασμούς στα σόσιαλ μίντια.

Όπως απέδειξε και με την χθεσινή εγκληματική του ενέργεια που έκανε εισβολή στο σχολείο φορώντας αντιασφυξιογόνο μάσκα και κρατώντας ένα ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου AR – 15 ήταν επίσης εφοδιασμένος με καπνογόνα και αρκετά πυρομαχικά, είχε παθολογική αγάπη για τα όπλα.

Το μίσος του για τους ανθρώπους, φανερώνεται και από την ενέργεια του να ενεργοποιήσει τον συναγερμό πυρκαγιάς του σχολείου, αναγκάζοντας με αυτόν τον τρόπο όλους τους μαθητές και τους καθηγητές να βγουν έξω. Έτσι, είχε την ευχαρίστηση να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε πυροβολώντας αδιάκριτα. Σημειώνεται, ότι στον πρώην μαθητή του λυκείου είχε απαγορευθεί η είσοδος του στο σχολείο έχοντας τσάντα πλάτης.

Με αφορμή το νέο αιματηρό περιστατικό στην Αμερική, ανοίγει και πάλι η συζήτηση για το συνταγματικό δικαίωμα της οπλοκατοχής. Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, δεσμεύτηκε με δήλωση του ότι θα φροντίσει να εφαρμοστούν με αυστηρότητα οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την οπλοκατοχή και την πάταξη των βίαιων εγκλημάτων και να αναγνωρίζονται, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, οι πιθανοί δράστες μαζικών δολοφονιών.

Ο Νίκολας Κρουζ, μετά την σύληψη του από την αστυνομία, οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκληματική του ενέργεια είχε σχέση με τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν και να δικαστεί ανάλογα.

Σχετικά Άρθρα: