X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Ηλεία: Επικίνδυνες πυρκαγιές σε εξέλιξη, με ισχυρούς ανέμους στο νομό

Φωτιές ξέσπασαν στην Ηλεία το μεσημέρι της Κυριακής 15 Απριλίου και είναι σε εξέλιξη. Σύμφωνα με το ilialive.gr, ζητήθηκε για λόγους πολιτικής προστασίας να ληφθούν μέτρα για την περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, καθώς οι άνεμοι πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση και είναι πιθανό να μεταφερθούν στοιχεία της φωτιάς που μπορεί να προκαλέσουν νέες εστίες.


Αυτή την ώρα στην Ηλεία πνέουν ισχυροί άνεμοι και θα πρέπει οι πολίτες που επιχειρούν υπαίθριες καύσεις να μην το κάνουν γιατί πολύ εύκολα μπορεί να χαθεί ο έλεγχος και να υπάρξει επέκταση σε παρακείμενες εκτάσεις.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο κοντά στην Φρίξα. Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις και κινούνται προς τα εκεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μεγάλη πυρκαγιά είναι αυτή την ώρα σε εξέλιξη και στο Σκουροχώρι Πύργου. Δυστυχώς, στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο της πυροσβεστικής.

Η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε μεγάλη δασική έκταση στο Φανάρι Ανδρίτσαινας, καίει σε χαμηλή βλάστηση αναγενημένης περιοχής σε μεγάλη έκταση και επιχειρούν οκτώ οχήματα με 16 άνδρες. Επίσης στο σημείο συνδράμει η πολιτική προστασία του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων με τον αντιδήμαρχο Μίλτο Γεωργακόπουλο. Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, αφού έκαψε περί τα έξι στρέμματα δάσους…

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ηλεία, στην περιοχή του Κακόβατου Ζαχάρω. Η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο σε πλαγιά και έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπισή της.

Διάσπαρτες είναι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε διάφορα περιστατικά πυρκαγιών σε όλο το νομό και ενισχύονται με οχήματα και άνδρες απο τον Πύργο, την Αμαλιάδα και τα Λεχαινά.

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις και σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά κινείται προς τα παλιά Καλυβάκια.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς και ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα. Αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους άνδρες της πυροσβεστικής που προσπαθούν να σβήσουν τις φωτιές, αλλά ευτυχώς σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δεν κινδυνεύουν κατοικίες από τη φωτιά.

Το άρθρο ενημερώθηκε τελευταία φορά: 15 Απριλίου 2018 21:39

Σχετικά Άρθρα: