X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Novartis: Άνοιγμα λογαριασμών για τους 10 πολιτικούς που εμπλέκονται

Η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, ζήτησε στοιχεία από τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλων περιουσιακών δεδομένων, για τους δέκα πολιτικούς και συγγενικών τους προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis, με έγγραφο που έστειλε σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Επίσης, η παραγγελία της εισαγγελέως προς τις τράπεζες, αφορά και στις συζύγους των πολιτικών προσώπων όπως και των ενηλίκων τέκνων τους και δόθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για αδίκημα σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η κ. Τουλουπάκη, διενεργεί την έρευνα για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδίκημα το οποίο έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει και για πολιτικούς μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή όσον αφορά το αδίκημα της απιστίας.

Η παραγγελία της Εισαγγελέως αφορά τους κ. Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη.

Παράλληλα, αντίστοιχες παραγγελίες έχουν δοθεί από την κ. Τουλουπάκη, για μη πολιτικά άτομα που φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση Novartis και είναι κρατικοί υπάλληλοι και κυρίως γιατροί.

Σχετικά Άρθρα: