X
    Κατηγορίες: Ελλάδα

Φωτογράφιση δικογραφίας από τον πρώην πρόεδρο του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη

Επεισόδιο στη Βουλή με τον Δημήτρη Λιντζέρη, που υπήρξε πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ κατά την περίοδο 2013 με 2014 και σύμφωνα με την δικογραφία φέρεται να έχει χρηματιστεί.

Ο κ. Λιντζέρης σύμφωνα με κοινωβουλευτικές πηγές, προσήλθε στη Βουλή για να διαπιστώσει ο ίδιος με ποιον τρόπο τον κατηγορούν οι 3 προστατευόμενοι μάρτυρες για εμπλοκή του στην υπόθεση της Novartis.

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε στην αίθουσα 131 της Βουλής που από εχθές είχε μεταφερθεί προς φύλαξη και ανάγνωση η δικογραφία της Novartis. Παρά την ρητή απαγόρευση για την λήψη φωτογραφιών από το υλικό της δικογραφίας, εκείνος έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του, αφού ο φάκελος είναι προσβάσιμος από τους ενδιαφερόμενους μόνο για ανάγνωση.

Ο αστυνομικός της Φρουράς της Βουλής που ήταν υπεύθυνος για την φύλαξη του χώρου τον είδε και ενημέρωσε αμέσως τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και τον Ειδικό Γραμματέα της Βουλής. Ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, υποχρεώθηκε μετά από απαίτηση τους να σβήσει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει και κατόπιν αποβλήθηκε από την αίθουσα, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε οπτικό υλικό που θα μπορούσε να διαρεύσει.

Ο ίδιος δήλωσε μετά το περιστατικό, ότι σαν πρόεδρος του ΕΟΦ λειτουργούσε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, προσθέτοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη σκευωρία και θα προβεί με όλα τα ένδικα μέσα κατά αυτής, αποκαλώντας την υπόθεση βούρκο στην πολιτική ιστορία της χώρας.

Όσον αφορά το επεισόδιο που έγινε στην αίθουσα 131 της Βουλής, δήλωσε ότι έβγαλε μόνο μία φωτογραφία της δικογραφίας για να έχει μία καλύτερη εικόνα και ενώ του το απαγόρευσαν και τη διέγραψε, έγραψε κάποια στοιχεία της δικογραφίας στο χέρι.

Σχετικά Άρθρα: