X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ποδοπατήθηκαν σε σούπερ μάρκετ και φερόντουσαν σαν ζώα για μία Nutella

Η Γαλλία παραλίγο να καταρρεύσει, μέσα στο χάος που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ να μειώσει την τιμή της Nutella για το κάθε βάζο από 4,50 € σε μόλις 1,40 €. Ας σημειωθεί, ότι οι Γάλλοι καταναλώνουν περίπου 100 εκατομμύρια βάζα της Nutella κάθε χρόνο.


Η έκπτωση του 70% σίγουρα είναι μεγάλη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την κατάσταση που δημιουργήθηκε στα καταστήματα της Intermarche και οι ιδιοκτήτες δεν είχαν ιδέα για τις καταστροφικές επιπτώσεις που θα ξεσπούσαν με την τόση βία μεταξύ των πελατών.

Οι λάτρεις της Nutella κυριολεκτικά πάλευαν μεταξύ τους και κάποιες γυναίκες, έφτασαν στο σημείο μαλλιοτραβήγματος. Όπως είπαν υπάλληλοι των καταστημάτων, δεν μπορούσαν να μπουν ανάμεσα τους να τις χωρίσουν γιατί δεν υπήρχε χώρος και παράλληλα ήταν τρομοκρατημένοι. Ένας από τους πελάτες έφτασε στα ταμεία με μαυρισμένο το ένα του μάτι και ένας άλλος με αίματα στο χέρι του.

Σύμφωνα με την Γαλλική αστυνομία δέχθηκαν κλήσεις και πήγαν σε αρκετά καταστήματα όταν ξέσπασαν τα επισόδεια. Ωστόσο, οι διαχειριστές των καταστημάτων επέμειναν ότι δεν υπήρξε βία και απέρριψαν τις αναφορές αυτές ως ανακριβείς.

Η εξάπλωση της γλυκειάς λιχουδιάς που ακούει στο όνομα Nutella, είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο τον κόσμο με περίπου 365 εκατομμύρια κιλά να καταναλώνονται ετησίως. Είναι δημιουργία της ιταλικής εταιρείας Ferrero και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1965. Αποτελείται από ζάχαρη, φοινικέλαιο, φουντούκια, στερεά κακάου και αποβουτυρωμένο γάλα, αλλά από πέρυσι η συνταγή άλλαξε και προστέθηκε περισσότερη ζάχαρη και γάλα σε σκόνη.

Το βίντεο των φρικιαστικών σκηνών δείχνει τους αμείλικτους πελάτες που θέλουν να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως.. δυνατό, για να κερδίσουν την έκπτωση του 70%. Σχόλια στο twitter, έχουν συγκρίνει αυτές τις σκηνές βίας και χάους με τις αντίστοιχες της Μαύρης Παρασκευής. Οι πελάτες, είχαν κάνει ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ, πριν ακόμα ανοίξουν και ήταν ήδη σε κατάσταση ανυπομονησίας.

Όσο για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Intermarché, δήλωσε μέσω αντιπροσώπων της, ότι εκφράζει τη λύπη της για τις σκηνές που προκάλεσε η μείωση των τιμών.

Σχετικά Άρθρα: