X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο αποφάσισε να αδυνατίσει

Ο 33χρονος Μεξικανός που ζυγίζει 590 κιλά και δικαίως κατέχει το Guinness World Records σαν ο πιο παχύς άνθρωπος στον κόσμο, αποφάσισε να αδυνατίσει.


Ο Χουάν Πέντρο Φράνκο, μετά από 5 χρόνια που ήταν μόνιμα στην κρεβατοκάμαρα του, θέλει να αλλάξει οριστικά την ζωή του με το να διώξει τα κιλά που τον κρατούν δέσμιο από τον έξω κόσμο.

Η ζωή του έγινε ταινία μικρού μήκους για το BBC από την Νατάσα Πίτζεϊ Σλέγκερτ. Έτσι μαθαίνουμε ότι μετά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην ηλικία των 17 ετών, το μισό σώμα του ήταν γεμάτο σπασίματα και δεν ανέκτησε ποτέ πλήρως. Από τότε, ο Φράνκο υποφέρει από διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και υποθυρεοειδισμό.

Πριν από ένα χρόνο, ο υπέρβαρος Φράνκο μετακόμισε από το σπίτι του και μπήκε σε νοσοκομείο, για να είναι πιο κοντά στους γιατρούς. Έτσι, κατάφερε να χάσει το ένα τρίτο του βάρους του κάτω από τις οδηγίες τους. Ωστόσο, οι γιατροί ακόμα δεν μπορούν να εξηγήσουν το γιατί αυξήθηκε τόσο πολύ το βάρος του.

Επειδή τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν να κάνει επεμβάσεις που ήταν πολύ δαπανηρές, τώρα μια ομάδα 30 γιατρών προσεφέρθησαν να τον βοηθήσουν εντελώς δωρεάν. Επίσης είναι δύσκολη η παραμονή του στο νοσοκομείο, γιατί δεν υπάρχουν κρεβάτια, αίθουσα χειρουργείου και τα ειδικά εργαλεία για τόσο υπέρβαρα άτομα, σύμφωνα με τον δόκτωρα Χοσέ Καστανέντα.

Ο Φράνκο για να προετοιμαστεί για τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, έτρωγε μόνο τρία γεύματα την ημέρα και έπαιρνε συμπληρώματα διατροφής σε χάπια. Τώρα έχει υποβληθεί σε διμερή γαστρική παράκαμψη, η οποία περιλαμβάνει την κατάδυση του εντέρου σε δύο μέρη. Μόνο το ένα θα μπορεί να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να απορροφά μόνο το 40-50% των θερμίδων που τρώει.

Η μητέρα του έχει αφήσει την δουλειά της και έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στην φροντίδα του γιου της. Όχι μόνο για την διατροφή του, αλλά και για την προσωπική φροντίδα του, επειδή ο Φράνκο όταν είναι στο σπίτι είναι μόνιμα καθηλωμένος στο κρεβάτι παρέα με το σκυλάκι του, ή παίζοντας κιθάρα.

Οι γιατροί, ελπίζουν ότι αν όλα πάνε καλά όπως τα υπολογίζουν, ο υπέρβαρος ασθενής τους θα φτάσει γύρω στα 120 κιλά στους προσεχείς μήνες. Ο Φράνκο είναι αισιόδοξος και λέει ότι αυτό που ονειρεύεται, είναι να βγει από το σπίτι του και να περπατήσει έξω, νοιώθοντας τις απλές χαρές όπως όλος ο κόσμος.

Σχετικά Άρθρα: