X
    Κατηγορίες: Κόσμος

Οι υποψήφιες μασκότ για τους Ολυμπιακούς στο Τόκιο το 2020

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, σε μία χώρα όπως η Ιαπωνία η διαδικασία για την επιλογή της μασκότ των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων του 2020 ήταν περίπλοκη. Στην αρχή έγιναν οκτώ συναντήσεις για την επιλογή της επιτροπής και έπειτα επτά συναντήσεις αυτής της επιτροπής, για την επιλογή της ομορφότερης φιγούρας.

Αυτές οι 15 συναντήσεις, κατέταξαν στην αρχική λίστα 1.753 συμμετοχές και μετά οι πιθανές μασκότ έγιναν έξι (δηλαδή 3 ζευγάρια). Τρεις για τους Ολυμπιακούς και τρεις για τους Παραολυμπιακούς και είναι αυτές που βλέπετε.

Η αξιολόγηση και ψηφοφορία θα γίνει από μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας, που ξεπερνούν τα 6,5 εκατομμύρια. Οι ημερομηνίες που θα μπορούν να ψηφίσουν είναι από τις 11 Δεκεμβρίου μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου. Λένε, ότι οι μασκότ θα ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Οι υποψήφιες φιγούρες είναι όμορφες και εντυπωσιακές, αλλά μόνο ένα ζευγάρι θα επιλεγεί για τους αγώνες.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Ριοχέϊ Μιγιάτα, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος που η επιλογή των μασκότ πλησιάζει στο τέλος της, όπως και ότι θα αποφασίσουν παιδιά για το ποιες φιγούρες θα επιλεγούν. Θεωρεί ότι το μέλλον του Τόκιο είναι τα παιδιά και ότι αυτός είναι ένας τρόπος για να έρθουν πιο κοντά με τον αθλητισμό.

Σχετικά Άρθρα: